Share |

Obrazem: Otevření haly s technickým zázemím unikátním v rámci celé Evropy

foto Tomáš Martínek

Otevřením nové multifukční haly se Česko zařadilo mezi jednu z mála evropských zemí, která nabízí v rámci jednoho prostoru komplexní služby v oblasti zvuku, světel, videa a především disponuje unikátním konceptem studia. V něm je možné natáčet televizní pořady, pořádat společenské akce, ale především funguje jako tzv. rehearsal studio, kde lze kompletně nazkoušet celé hudební turné kapel. Kmotrem haly T Servis se 16. února stal vedle zpěvačky Marty Jandové také David Koller, který zde brzy nazkouší repertoár pro turné se symfonickým orchestrem. T Servis vedle otevření tohoto unikátního prostoru technicky zajišťuje od devadesátých let řadu televizních natáčení, hudební akce, a to i v zahraničí, jako například koncert Red Hot Chili Peppers v Bělehradě pro sto deset tisíc fanoušků nebo rakouský hudební festival Frequency, na kterém letos vystoupí Placebo nebo The Cure.

Samotná hala  má rozlohu tři tisíce metrů čtverečních, spolu se studiem, zázemím a pozemkem pak čítá celková plocha sedm tisíc metrů čtverečních. Další využití přináší T Servis také v oblasti staveb pódií včetně jejich zastřešení a riggingu, tedy zavěšení osvětlovací, ozvučovací a audiovizuální techniky. Do střechy nejmodernějšího a právě vybudovaného studia lze zavěsit techniku o váze až patnáct tisíc kilogramů. Součástí  je také půjčovna veškerého uvedeného vybavení, přilehlé studio nabízí kompletní zázemí od šaten přes maskérny až po catering. „Byli jsme u počátku vzniku českých komerčních televizí, důležitých festivalů, společenských akcí, velkých koncertů. Posun k otevření tohoto prostoru s nejrozsáhlejším technickým vybavením pod jednou střechou byl jen logickým vyústěním,“ říká Jan Erle z T Servisu.

T Servis vznikl doslova „v garáži“, nyní je ve svém oboru největším hráčem na trhu v České republice a zároveň i v Evropě. Doposud technicky zajišťoval natáčení devadesáti procent produkce televizních pořadů v komerčních televizích a vystoupení takových interpretů a kapel, jako jsou například David Bowie, Marilyn Manson, Moby, R.E.M., Depeche Mode či Tiësto, ale také módní přehlídky návrhářů Jeana Paula Gaultiera či Vivienne Westwood. Nároky, které technická produkce takových akcí vyžaduje, přitom neustále vzrůstají. „Před patnácti lety stačilo přivézt veškerou techniku na hudební festival jedním kamionem, dneska je jich potřeba i dvanáct, příkon pro jedno pódium býval kolem devadesáti kilowattů, dnes není výjimkou příkon čtyřnásobně vyšší,“ doplňuje Erle.

Záběr T Servisu dnes sahá od technického zajišťování menších projektů až po náročné projekty typu Česko-slovenská Superstar, X Faktor či aktuálně Hlas ČeskoSlovenska. Výjimkou není ani tzv. touring, tedy technické zajištění v rámci celého turné. „Konkrétně taneční party Sensation jsme měli technicky na starosti v rámci turné po Evropě od Portugalska až po Norsko,“ uzavírá Jan Erle.

Více na  www.tservis.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.