Share |

Obrazem: Mezi ploty 2012

Foto: Tibi

Festival Mezi ploty proběhl 26. a 27. 5. 2012 v areálu bohnické léčebny. Bylo ideální festivalové počasí, divadelní program nabitý, hudební rozmanitý.

Z divadelních souborů, které letos dorazily, jmenujme Národní divadlo, HaDivadlo, Husu na provázku, Sklep i Na Zábradlí. V areálu léčebny stojí, jak pravidelní i nepravidelní návštěvníci vědí, vlastní divadlo s hlavním i malým sálem, kde četl i Michal Viewegh. Jeviště bylo postaveno i venku jako divadelní "stage" a využití našlo i schodiště.

Tři hudební stage nabídly hromadu kapel všech žánrů, na jednom pódiu si tak podávali ruce Toxique s Vladimirem 518 a Terezou Černochovou, ty střídali Chinaski, jinde byli k slyšení Yellow Sisters s Gipsy.cz a Republic of Two s Abraxas a Tleskač atakdále. Na festivalu nebylo kapely, která by neměla své fanoušky a řekla bych, že návštěvníci festivalu tančili a bavili se  bez ohledu na to, kdo zrovna hrál. Zkrátka taková rodinná atmosféra, nutno zdůraznit, že příjemná.

Rodinná atmosféra vládla možná také proto, že rodiny s dětmi tvořily velkou část návštěvníků a pro pořadatele to nebylo novinkou, na webových stránkách festivalu si můžete přečíst v sekci Děti, že "v případě ztráty dítěte se máte obrátit na pořadatele"... ;) Připravili proto dětským návštěvníkům program taktéž. Kouzelníci, tanečky, klauni, trampolíny i skákání a polštářová bitva ve velké posteli děti moc bavily. Největšímu zájmu se ovšem těšilo několik dosluhujících bubnů, které byly dětem k dispozici, aby si zatřískaly. Sice trochu nebezpečné, když kolem sebe běhá dvacet dětí různých výšek a a schopností s paličkami a řežou do toho hlava nehlava, ale alespoň si, pod záminkou dozoru, zahráli i tatínkové, kteří se k dítkám vždy nenápadně přidali, jakože "takhle, Honzíku, takhle se na to hraje, jo, a zkusíme tenhle, jo, nebo tenhle, jo, a jěště tenhle ..."tatííí, dej mi ty paličky, já to chci taky zkusit!!!!!"

 V celém areálu byly k dostání výrobky z chráněných a terapeutických dílen, takže jste ze zakoupených hraček, šperků a dalších drobnůstek mohli mít radost jěště o něco větší tím, že podpoříte dobrou věc. Alkohol k dostání dle očekávání nebyl, takže jste mohli odejít jen s opicí,  se kterou už jste přišli (viz naše fotogalerie). A i bez alkoholu se na festivalu můžete bavit. Možná ne na každém;), ale na tom bohnickém určitě!

Text: Klára Kosjak


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.