Share |

Obrazem: Bakalářské práce ateliéru designu produktu na VŠUP

foto: pořadatel akce

Vedení ateliéru DIII letos pověřilo svoje bakaláře designem a výrobou houpacího křesla, každý student to vzal z jiného konce, základem zadání byla spolupráce s firmou a opakovatelná vyrobitelnost. Šárka Klimešová se rozhodla spolupracovat s firmou Lugi, u svého ''Požitkáře'' se zaměřila především na řemeslné zpracování a účelný a jednoduchý design.
 
Lenka Svatošová osvobodila tvar od zbytečností a zaměřila se na pohodlí mezi polštáři. Spolupracovala s firmou Vespera. Třetí studentka Lucie Mášová spolupracuje s firmou TON, Lucie se snažila firmu obohatit o další ''houpák'', který udělala kombinací ohýbaných a klasických rovných kusů v jednom. Inspirovala se pohybem, dynamikou a intimitou.
 
Další kdo spolupracoval s firmou TON je Veronika Ďuričová, Veronika se naopak inspirovala jedním z houpacích křesel, který TON už vyrábí a vytvořila nové, jednoduché křeslo z ohýbaného dřeva. Poslední studentka ateliéru DIII je Viktorie Beldová, ta se spojila s
malou lokální truhlárnou HUK, kromě tvarosloví se zabývala hlavně barvou, nastudovala si působení barev na člověka a s tím dále pracovala. Jakub Pollág, jediný muž v ročníku se zaměřil na houpání v jedné ose. Odprostil se od houpacích lyžin a tvořil z nejkvalitnějších materiálů. Jak to dopadlo můžete vidět od 21.6 do 28.6 v ateliéru DIII na UMPRUMCE.
 
http://www.vsup.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.