Share |

Objevujte svět s Maxem Habancem a jeho Skate of Mind II

foto Kubo Križo

 
Jediný Čech, který dokázal ovládnout závod světového poháru ve skateboardingu, čtyřnásobný mistr republiky a dobrodruh, který se svým projektem Skate of Mind vyráží objevovat kulturu, místní zvyky a nejlepší lokality k ježdění snad do všech koutů planety. To je čtyřiadvacetiletý skejťák Maxim Habanec. Po úspěchu první série se Max opět vydal do světa a 14. října bude mít v pražském kinu Atlas exkluzivní premiéru pokračování Skate of Mind II. Poté se rozjede šířit cestovatelskou osvětu do dalších 4 měst v České republice a na Slovensku.
 
Díky sportovním úspěchům a sponzorům může mladý skejťák spojit své dvě největší vášně. Skataboarding a cestování. Aby přiblížil svým fanouškům prostředí dalekých zemí, místní kulturu a zvyklosti, natáčí své návštěvy exotických destinací. A tak vznikl několikadílný cestovatelský „seriál“ Skate of Mind. 
Svým projektem posílá český skateboardista do světa jednoznačnou zprávu – konec starých cestovních průvodců. Maxovi dělali na cestách společnost jedni z nejlepších světových jezdců – Alex Mizurov, Jirka Hronek, Egor Kaldikov, Kyle Ke a Max Kruglov. Spolu s nimi se tak můžete vydat do osmi úžasných měst rovnou v několika různých zemích. 
 
Skate až na druhém místě
Habanec nepřestává lovit ta nejlepší místa k ježdění, a proto je ve druhém díle se svými přáteli vyrazil hledat například do Moskvy, Taipei nebo Bangkoku. Ale Skate of Mind rozhodně není průvodcem po skateparcích a nezaměřuje se pouze na lidi z úzce profilované scény. Naopak, narazíte na pozoruhodná zákoutí, která jste při své návštěvě daného města mohli minout. A takhle Max láká diváky do sálů: „Rád bych všechny pozval na premiéry Skate of Mind II, filmu, na kterém jsme pracovali dohromady rok a navštívili jsme destinace jako Taiwan, Rusko nebo Thajsko. Ve filmu se objeví top evropští jezdci a po premiérách budou probíhat afterparty, kde bude hrát NobodyListen a nebo Dalyb!“ 
„Můj divák je někdo, koho baví sporty, cestování a jídlo. A je snad někdo, koho tohle nebaví?“ nastiňuje Maxim Habanec, o čem jeho projekt je. Jestli se chystáte do některého z měst, která Max představuje ve svém videoprojektu, rozhodně oceníte rady a doporučení, kde se najíst, co nejlepšího je ve městě k dostání a co byste během prohlídky neměli zmeškat. Zkrátka se zábavnou formou dozvíte to, o čem si v klasických průvodcích čtete nudné texty.
 
Skate of Mind I 
První série, během které se Max vydal do Dubaje, Budapešti, Prahy nebo Barcelony, diváky tolik bavila, že s ní pronikl nejen na oficiální světový Red Bull kanál, o čemž sní spousta českých sportovců, ale zároveň se mohl pustit do pokračování.
 
Program premiér Skate of Mind II:
Pátek 14. říjen, Praha – Kino Atlas / Queens – 20.00 hod., Afterparty: Štvanice skatepark: NobodyListen
Sobota 15. říjen, Pardubice – Bar Maybe / Cinestar – 20.00 hod., Afterparty: Dj Dalyb a NobodyListen
Úterý 18. říjen, Brno – FBB Klub Na Dráze – 20.00 hod.
Středa 19. říjen, Bratislava – Klub Dole – 20.00 hod., Afterparty: Dj Dalyb 
Sobota 22. říjen, Košice – Tabačka – 20.00 hod., Afterparty: Dj Dalyb
 
Skate of Mind II teaser: http://www.redbull.com/cz/cs/skateboarding/stories/1331819975825/skate-of-mind-2016-film-teaser-video

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.