Share |

Objevte svět (s) Knot Wrap!

Ačkoliv rozsáhlé testy a výzkumy nepotvrdily nebezpečí radioaktivity v zemědělských produktech, místní farmáři se i po šesti letech od katastrofy potýkají s obtížemi prodeje svých výrobků. Pěstování bavlny a řepky olejné slouží nyní jako alternativa pro zušlechtění a znovuobnovení orné půdy, ale také místních komunit ve Fukušimě. Enterprise Cooperative, Iwaki Otento SUN* je organizace, jež má za cíl vybudovat pro Fukušimu novou budoucnost. Toho se snaží docílit především využitím obnovitelných zdrojů. Společnost spolupracuje velmi úzce se zemědělci na pěstování japonské bio bavlny, která spolu s americkou bio bavlnou tvoří základ pro tyto dva speciální šátky Knot Wrap.
 

Naděje lidí z Fukušimy je tedy doslova vpletena do produktů, které jsou zde vyráběny. Zákazníci, kteří si zakoupí a znovu využijí v běžném životě naše šátky Knot Wrap, nejen podpoří znovuobnovení půdy, ale také pomohou zajistit budoucnost lidem, kteří ve Fukušimě žijí.
Putování Knot Wrap můžete sledovat na interaktivní mapě na lush.com, kde najdete také inspiraci, jak lze tento ekologický dárkový obal znovu využít.
Více informací o bavlně z Fukušimy naleznete zde: cz.lush.com/article/bavlna-z-fukusimy-osivo-zmeny

Lush představuje novou kolekci Knot Wrap
(215 Kč / ks), šátků vyrobených z bio bavlny, jehož koupí podpoříte regeneraci zdevastované půdy ve Fukušimě a revitalizaci místní komunity.
Při příležitosti šestého výročí velkého zemětřesení v Japonsku bude Lush v obchodech po celém světě uvádět novou edici Knot Wrap – šátky „Koi“ a „Mixed Fruit“. Knot Wrap jsou inspirovány japonským uměním furoshiki a může sloužit jako recyklovatelná  a víceúčelová alternativa dárkového balení.

Gurmánské mýdlo Drop of Hope (295 Kč/100g)
k dostání pouze on-line od 11. března 2017...  https://cz.lush.com/products/nove-produkty/drop-hope
Toto gurmánské mýdlo je vyrobeno z řepkového oleje získaného z rostlin vypěstovaných **Radou pro znovuobnovení zemědělství ve Fukušimě. Díky nárůstu produkce řepkového oleje můžeme nyní mýdlo prodávat on-line do celého světa, a ne pouze jako limitovanou edici v Lush v Japonsku.
 
Řepka má neskutečnou schopnost dekontaminovat území a půdu zamořenou radioaktivitou. Díky tomu se také revitalizuje místní komunita, jež může být znovu průmyslově aktivní a stát se nančně nezávislou. Užitečnost řepky spočívá v tom, že dokáže odstranit některé radioizotopy z půdy, včetně vyhořelého cesia. Cesium je rozpustné ve vodě, a tak je nasáto do rostliny řepky, zatímco olej získaný z jejích semen zůstává nekontaminován a může být extrahován a bezpečně používán jako stolní olej, biopalivo či složka v kosmetice.
Mýdlo Drop of Hope, které obsahuje směs hydratujícího tofu a hub pioppino s ochrannými vlastnostmi, zvláčňuje a hydratuje pokožku a jemně ji provoní delikátní vůní absolue z pomerančového květu.
Lush gurmánská mýdla jsou vyrobeny z vydatného mýdlového základu vlastní receptury bez palmového oleje s celou škálou báječných přísad, které jsou součástí SLush Fund (fondu Lush na podporu trvale udržitelných zdrojů).
Více informací naleznete zde: cz.lush.com/article/pro-fukusimu


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.