Share |

Objevte nové restaurace v Praze, Ostravě či Liberci

foto: Kofi Lab

Kvalitních restaurací není nikdy dost. Na české gastronomické mapě se nově objevily například podniky v Praze, Ostravě a Liberci. Zmapoval je gastronomický průvodce RESTU, jehož prostřednictvím si můžete rezervovat místo.
 
Cathedral Café
Ideální restaurace a kavárna pro adventní vycházku historickým centrem Prahy. Na Starém Městě v Týnské ulici najdete nový podnik s úžasnou květinovou zahradou Cathedral Café. Okouzlí vás krásný stylový velmi romantický prostor s mnoha originálními detaily. Cathedral Café si můžete vychutnat jedinečnou kávu z české pražírny Doubleshot, ale také domácí limonády, výběrová vína nebo ledové koktejly.
 
By The Way Bistro
Na italsko-francouzskou kuchyni je zaměřeno bistro By The Way, které se nachází na pražské Náplavce, konkrétně na Rašínově nábřeží. Těšit se tak můžete na pokrmy z čerstvých sezónních surovin a domácí produkty. Pokud plánujete procházku podél řeky, rádi vám tady připraví piknikový koš plný dobrot a deku s sebou.

Restaurace Palatine
Z centra Prahy se posuneme na periferii, konkrétně do Uhříněvsi. Restaurace Palatine je unikátní projekt, který propojuje čerstvost surovin a nevšední zážitek pro každého z návštěvníků. Kromě stálého menu, které nabízí největší těstovinové klasiky jako carbonara nebo arrabbiata, se nabídka pravidelně obměňuje dle sezóny.
 
Restaurace EatWell
I zdravé jídlo může chutnat skvěle! To poznáte v restauraci EatWell, která se zaměřuje na rozmanitost zdravé kuchyně. Nově ji najdete na bývalé adrese restaurace La Casa, ta hledá větší prostory. Recepty jsou stavěny tak, aby si zde vybrali i lidé, kteří se vyhýbají lepku, bílému cukru, laktóze a vyberou si i vegetariáni nebo vegani. Co ochutnáte vy?
 
OM café
Nádražní ulice v Ostravě se rozšířila o nové vegetariánské bistro OM Café. Zaměřuje se na jednoduché vegetariánské obědové menu, zajít sem můžete i na snídani. V nabídce najdete také domácí dorty, kávu nebo zázvorovou limonádu. Pozor, všechny dobroty v moderním interiéru s prvky retra si můžete vychutnat každý všední den pouze do tří hodin.
 
Kavárna Kofi Lab
Novou kavárnu Kofi Lab najdete v Ostravě v ulici Antonína Macka. Tradiční espresso tady nečekejte, v Kofi Labu jdou cestou alternativních příprav kávy. Nespočet kávových zážitků vám Kavárna Kofi Lab přináší ve spolupráci s německou pražírnou Supremo kaffeerösterei, díky které má širokou paletu chuťově zajímavých káv, které navíc spadají do kategorie bio, fair trade a direct trade.
 
Kavárna Kafe Kytka
Nádherné voňavé prostředí, skvělá káva, vynikající dorty, to je Kafe Kytka. Na Sokolovském náměstí v Liberci naproti kostelu najdete kavárnu a wine bar, kde si nejen pochutnáte na dobré kávě, ale také si budete moci domů odnést řezanou květinu či lahev vína.
 
Bistro Cafe Široká
Jak název napovídá, nachází se bistro v Široké ulici v Liberci. Zastavte se na výborný dezert s kávou nebo obědové menu. Malý hlad v bistru zažene lahodný quiche.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.