Share |

O. Children na United Islands: Nastupující hvězdy potvrdily, že stojí za to

Foto Martin Myslivec

Na programu festivalu United Islands byli největším písmem napsáni Kraak & Smaak a Sofa Surfers. Favority protišedi.cz ale byli O.Children.
Londýnská kapela za sebou nemá žádná velká turné ani koncerty pro tisíce lidí - jejich největším gigem byla akce v Rumunsku, kam přišlo 3000 návštěvníků, což Tobiho a spol. na dlouho vykolejilo (viz ostatně náš rozhovory vydaný před několika dny). United Islands byla tím pádem asi největší akce, kde se kdy objevili.
Střelecký ostrov, na kterém ve čtvrt na osm hráli, nebyl tak plný jako loni při Audio Bullys, ale během koncertu přicházely další a další lehce připité & sluncem zblblé postavičky. O.Children byli nesmírně sympatičtí, vlídní a profi - od první skladby (PT Cruiser z aktuální desky Apnea) byli soustředění, energičtí a zakouslí do svého zásadního koncertu. Publikum na ně až do zhruba poslendí třetiny akce spíš vejralo než tančilo, ale nebyla to nějaká ostuda Prahy a kapela byla vděčná za každé mrsknutí končetinou. Hráli samozřejmě hlavně skladby z Apney, takže došlo na I Know You Love Me a geniální Chimeru, do které se kromě poloviny naší redakce zbláznilo třeba i BBC Radio One. Starší písničky byly stylově dosti rozstřelené - od temných, valivých a pomalých kousků až po přídavek, který zněl jako něco mezi hodně navztekanými The Fall a Birthday Party - závěr koncertu byl sice poznamenán výpadky zvuku, ale všecko dopadlo nakonec dobře.
Kolega Luciáš sebou cukal a jásal nad "cashovskou" barvou hlasu Tobiho, Pavlína P. se spokojeně houpala i s kelímkem piva, JK nadšeně vejrala, jak jim to pěkně jde a Buriánkovi jsme aspoň psali po SMS, jak je to super, a dostane od nás remixovou desku. Nad výkonem kapely mezi námi zavládlo naprosté nadšení - jakkoli nejsou OC originální ve smyslu, že by vynalezli nový hudební žánr a ani si to o sobě nemyslí, jejich atmosférická muzika prostě úžasně funguje a okouzluje. Paráda. Eště!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.