Share |

NUDNÁ KONFERENCE: Jediná konference, která popírá svůj vlastní název

foto: pořadatel akce

"Nudná konference je nový originální formát stand-up komiky, která má charakter parodie populárních konferencí a je založena na inteligentním absurdním humoru," lákají pořadatelé.
 
Co mají, ale dělat lidé, kteří se věnují právě něčemu, co téměř nikoho nezajímá, co nemá zdánlivě smysl, co je naprosto všední, triviální, banální, prázdné, marginální, fádní, náhodné, obyčejné, přehlížené, minoritní, nulitní, monotónní, předvídatelné, zapomenuté, sekundární, zřejmé, nedůležité, bezvýznamné, nemožné, okrajové, nemyslitelné, zbytečné, nepraktické, vedlejší, neobvyklé, neznámé, nevýrazné a nepodstatné? Tomu se prostě nikdo nevěnuje.
 
Pro tyto často "bezejmenné hrdiny všedního", "badatele periferie zajímavého", „umělce banálního“ a „ochránce nudného“ ve světě plném zábavy, zatím žádná konference až dosud nebyla. A právě pro tuto zcela výběrovou skupinu, je určená Nudná konference.

Pokud totiž zvolíte k jakémukoliv zdánlivě nezajímavému tématu odpovídající perspektivu, zjistíte, že vlastně žádná nezajímavá a nudná témata neexistují.
 
Nudná konference je inspirována londýnskou Nudnou konferencí Jamese Warda, která poprvé odstartovala v roce 2011. Navazujeme také na mnohé další aktivity ve světě, které spojují vědu, umění a humor, a také zájem o neobvyklá či okrajová témata. K nejznámějším z nich patří například slavná cena za neobvyklé a triviální objevy vědy IG Nobel Prize a s ní spojenou platformou Improbable Research. Odkazujeme se také na skvělou lokální tradici vědeckých přednášek Divadla Járy Cimrmana, tradici vědeckých mašíblů a obzvláštníků, fantastických snílků, podivuhodných excentriků a bláznivých vynálezců.
 
Příspěvky vystupujících na Nudné konferenci nejsou obvykle prezentovány předem. Právě moment překvapení a úžas nad tématem, obsahem i formou prezentace, je součástí představení. Jednotlivé příspěvky Nudné konference mají nejenom vizuální komentovanou formu (prezentace, fotografie, videa s výkladem), ale využívají se i akustické a zvukové prvky, hmotné předměty (včetně kolování!) a také pokusy, experimenty a interakce s publikem.

Na Nudné konferenci vystupují umělci, experti, vědci, technici, vynálezci, řemeslníci, podnikatelé a další zajímavé osobnosti z celé České republiky a bude se konat na různých místech v ČR v průběhu celého roku. V roce 2017 proběhnou Nudné konference v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci, Plzni, Zlíně, Hradci Králové, Pardubicích, Českých Budějovicích a Ústí nad Labem.

Jediná konference, která popírá svůj vlastní název! Takhle jste se ještě nenudili! Třeskutě nudné! Pohlédněte do odvrácené tváře zajímavého! Nudné k popukání! Absolutní ztráta času a peněz! Pokud se bavíte, můžete si za to sami! To nejzajímavější z periferie zajímavého! Skvěle promarněný čas! Věnujeme pozornost obyčejným a nepodstatným věcem! Nejlepší témata, která téměř nikoho nezajímají! Pokud se chcete bavit, nerušte tím ostatní! Vždy se najde něco, co vás do této chvíle nezajímalo! Svátek nepodstatného! Relaxace bezvýznamností! Ohňostroj nepodstatného! Slepá ulička zábavy!
 
NUDNÁ KONFERENCE #03–ÚTERÝ 25.4.2017, DUP36, PRAHA.
Vystoupí: Ester Kočičková, Jindřich Šídlo, Petr Vydra, Josef Šlerka, Vojtěch Moravec, Petr Fridrich.
Moderuje: Martin Vasquez
 
CENA VSTUPNÉHO: 250,-Kč (platba převodem nebo kartou)
VSTUPENKY KOUPÍTE ZDE: https://www.loopeny.cz/akce/nudna-konference-03_a6
POČET MÍST: 250
VSTUPENKY NA FIRMU: Pokud chcete vstupenky na fakturu (min. počet vstupenek je 5), napište na petr.fridrich@gmail.com
VSTUPENKY V PRODEJI od 7.2.2017
 
DÉLKA PŘEDSTAVENÍ: cca. 2x60minut + přestávka 30minut.
Prostor a bar otevřen od 18:00, uzavřen bude v cca. 22:00.
 
OBČERSTVENÍ: Na místě lze zakoupit drobné občerstvení, alkoholické i nealkoholické nápoje.
 
NÁSLEDUJÍCÍ NK PRAHA:
NUDNÁ KONFERENCE #04–úterý 23.5.2017, DUP36, Praha.
Vystupující: Jiří Charvát, Lumír Tuček, Janek Rubeš, Adam Gebrian, Petr Fridrich, Maxim Velčovský (zatím nepotvrzen). Moderuje: Martin Vasquez
Ve zkrácené verzi se Nudná konference také představí na Academia Film Olomouc 27.4.2017.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.