Share |

Nový projekt Mileny Dopitové prezentovaný v NoDu nastavuje zrcadlo společnosti

foto: pořadatel akce

Vernisáž 2.dubna v 19:00
Od 3. 4. do 4. 5. 2014
Galerie Video NoD
Kurátor: Veronika Zajačiková
 
V galerii Video NoD bude od 2. dubna k vidění nový projekt Mileny Dopitové zabývající se pohledem na současnou společnost.
 
,,Dny běží jeden jako druhý, od jídla k jídlu, od východu slunce po jeho západ. Každodenní stereotyp se jeví v mnohých případech jako bezpečí a zázemí bez nároků na změnu. Mají svůj život se svými radostmi i problémy a jsou v něm krásní a snad i šťastní.''
 
Instalaci s názvem Čtvrtek je skoro jako pátek tvoří pět projekcí. Hlavní postavy jednotlivých dějů spojuje podobný úděl - život v prostoru, který jim byl určen pro nějaký účel. Výstavu doplní 17. dubna od 18:00 i přednáška z cyklu Video Lectures , kde autorka pohovořímimo jiné o zkušenostech s médiem videa a experimenty s digitálními či holografickými technologiemi.
 
Milena Dopitová (*1963, Šternberk), žije a pracuje v Praze a Plzni. V letech 1986-1994 vystudovala ateliér Milana Knížáka na pražské Akademii výtvarných umění, tvořila v duchu  poetiky umělecké skupiny Pondělí (1989-1993) a je držitelkou mnoha ocenění například cenu The Pollock-Krasner Foundation, INC., New York (1997). V současné době vede ateliéry pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové a Západočeské univerzity v Plzni  zaměřené na konceptuální tendence umění. Od devadesátých let vytváří instalace, v nichž zpracovává téma týkající se sociální, tělesné a genderové identity až po otázky dospívání, stárnutí a smrti.
 
Autorské výstavě Mileny Dopitové v Experimentálním prostoru NoD předcházely projekty jejích studentů /Visual Arts Studio (VŠUP) So Far So Close v galerii Video NoD a  Prezentace Ateliéru Intermédia ZČU Plzeň, tamtéž.
 
 
Vernisáž se koná ve středu 2. 4. od 19:00, v rámci večera zahraje DJ Rudeboy.
 
 
www.nod.roxy.cz


www.facebook.com/nodprague
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.