Share |

Nový pořad ve Viole: Pospátky Honzy Dědka

foto Viola

 

„Národní divadlo je v permanentní krizi, přerušované jen občasnými požáry,“ řekl kdysi kdosi moudrý. Pravdivá slova, platná dodnes. A vede z toho vůbec cesta ven? I to bude jedno z témat nového pořadu PosPátky Honzy Dědka na scéně divadla Viola, přezdívané Malé Národní.
Premiérovým hostem je mladý herec Vojtěch Kotek, podle některých filmová hvězda, která nemá na první scéně co dělat, i když zde prvně hrál již ve dvanácti letech. Zasloužilý bard Jiří Štěpnička, který v zákulisí Národního divadla strávil zásluhou své matky dětství, aby se do Zlaté kapličky vrátil jako herec, který zde letos oslavil pětatřicátou sezonu. Jinak též věčný rebel a zastánce starých časů s přísnou hereckou hierarchií. A k tomu ředitel Národního divadla Ondřej Černý, o jehož funkci každý ví, jak by měla být naplňována, ale jen on ví, jak vypadá audit ve Zlaté kapličce a proč z peněz za jednu inscenaci ND by vyžila oblastní divadla celý rok.
Tři lidé z jednoho divadla na scéně jiného, tři osobnosti, které by spolu jen těžko někdy zašli na pivo, odpovídají na nepříjemně zvídavé otázky novináře Honzy Dědka.
To vše a mnoho dalšího se dozvíte v pátek 28. ledna 2011! A dále všechny poslední pátky v měsíci.

Zdroj: http://www.divadloviola.cz/pospatky.htm

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.