Share |

Nový cirkus: "nesmysly" na laně

Foto Marion Burnier

„Lano, který nás k nebi poutá...“ zpívala kdysi kapela Traband. Švýcarské akrobatky Stéphanie N’Duhirahe a Morgane Widmer nám lanem možná umožní navázat kontakt mezi nebem a zemí v klubu Mlejn 27. ledna od 19:30.

Když se říká „cirkus“, málokoho by už dnes napadla jen představa se lvy a klecemi. Nový cirkus, který vznikl ve Francii v sedmdesátých letech, zakotvil i v Česku, mj. díky úsilí organizátorů festivalu Letní Letná. Dnes existuje dokonce i Centrum nového cirkusu jménem Cirqueon (http://www.cirqueon.cz/), které se snaží tento žánr podporovat.

Právě tam poskytuje od minulého jara workshopy švýcarská akrobatka Stéphanie N’Duhirahe (http://www.artnrope.com/), která se specializuje na práci s lanem a loni se usadila v Praze. 

S dlouholetou cirkusovou partnerkou Morgane Widmer založily v roce 2009 soubor Compagnie des pieds perchés a vymyslely představení ve dvou, které budou nabízet Pražanům v klubu Mlejn 27. ledna od 19h30. Představení nazvané Foutaise (což by se dalo přeložit jako „nesmysl“ či „blbost“) ukáže českému publiku dosud méně známou práci se surovou rekvizitou v podobě lana. 

Více na http://mlejn.cz/page.php?pg=10&lf=10

text: Anna Kubišta

 

 

 

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.