Share |

Nový cirkus ChapiteauX: Jiné místo ve městě

vizuál k akci

Soubor Cirk La Putyka ve spolupráci s Mezinárodním Festivalem nového cirkusu a divadla Letní Letná představují: ChapiteauX (čti “Jiné místo ve městě”).

Jedinečná atmosféra, inspirace, fantazie, fyzikální zákony, které jsou vzdálené těm pozemským, silné emoce, jedinečný hudební zážitek znějící v uších ještě dlouho po představení – to je ChapiteauX – ojedinělý projekt, u jehož zrodu stojí soubor Cirk La Putyka s partnerským festivalem Letní Letná, profesionálové a průkopníci v oblasti nového cirkusu.

Během necelých čtyř let od svého vzniku se souboru Cirk La Putyka podařilo posbírat mezinárodní zkušenosti, setkat se s řadou zajímavých osobností z celého světa, nazkoušet čtyři inscenace a vyprodat všechna představení. O nevšední zážitky a zkušenosti se chtějí podělit v rámci projektu ChapiteauX - Jiném místě ve městě. Netradiční cirkusové šapitó bude stát v červnu a červenci v zelené oáze letenských sadů poblíž ulice Na Špejcharu. Tam, kde jsou diváci zvyklí vídat představení partnerského festivalu Letní Letná.

Speciálně pro tuto jedinečnou příležitost bude dovezeno unikátní cirkusové šapitó, s kapacitou 500 osob, které pochází z Mezinárodního novocirkusového festivalu Winterfest pořádaného každoročně v rakouském Salzburgu.

„ChapiteauX bude denně otevřeno všem lidem bez rozdílu věku národnosti, pohlaví, či vyznání. Lidem, kteří mají chuť se bavit, bát se, plakat, dojímat se, zamyslet se, a prožít tisíce drobných emocí, vyvolaných našimi nezaměnitelnými představeními,“ – vyjmenovává Novák, co budou návštěvnici prožívat.

Na realizaci projektu ChapiteauX se podílí na 32 herců, akrobatů, tanečníků, kteří společně s tvůrčím, produkčním a technickým týmem připravili 42 představení souboru Cirk La Putyka během dvou měsíců. Krom představení zde budou probíhat vskutku mimořádné akce. Mimo jiné to budou koncerty Dana Bárty, skupin Blue Effect nebo Melody Makers s Ondřejem Havelkou, vystoupení souborů Kašpárek v rohlíku nebo VOSTO5. Dále jsou připravovány české i mezinárodní workshopy na téma závěsná akrobacie, trampolíny, kubánská salsa či parterní akrobacie. Bližší informace najdete na webových stránkách www.chapiteau-x.cz nebo www.laputyka.cz

Rádi bychom, aby nejen představení souboru Cirk La Putyka, ale i náš další program, byly příjemným zpestřením letních dnů a možností trávit volné chvíle s vynikajícími uměleckými zážitky. Přijďte na dvouměsíční oslavy dobré nálady a zábavy do ChapiteauX, Jiného místa ve městě.

A srdečně Vás zveme na hlavní a stěžejní akci našeho partnera - prezentace nového cirkusu, již 9. ročník ojedinělého Mezinárodního festivalu nového cirkusu a divadla LETNÍ LETNÁ 2012, který se Na Špejcharu koná od 19. srpna do 2.září 2012.

CHAPITEAUX, Jiné místo ve městě
Předprodej vstupenek na červen je zahájen!

Do konce dubna vstupenky na představení Cirku La Putyka jen za 349,- Kč!
Od 1. do 13.5. stojí vstupenky na představení Cirku La Putyka 399,- Kč a následně 499,- Kč.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.