Share |

Novinka Tullamore D.E.W. Rum Cask

Tullamore D.E.W., originální irská triple blend whiskey, představuje novinku – Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish. Její chuť je dána nejen tradiční trojitou destilací, pro irskou whiskey zcela unikátním smícháním všech tří druhů irské whiskey a zráním ve třech typech dubových sudů, ale také zcela jedinečným dozráváním v sudu po karibském rumu demerara. Výsledkem je whiskey s jemnou a zároveň sytou chutí tropického ovoce a jemného koření.
 
Kdo se orientuje ve světě whiskey, dobře ví, že palírna Tullamore D.E.W. patří k jeho největším inovátorům. Už receptura téhle značky, kdy se jedná o třikrát destilovanou směs všech tří irských whiskey (pot still, grain a malt), která následně zraje hned ve třech typech dubových sudů (po bourbonu, sherry a v tzv. irish traditional cask), je v Irsku velmi unikátní.
 
Proč ale spojovat věci jen v rámci jedné kultury, když je svět tak velký a rozmanitý? Tullamore D.E.W. se vydala ve svých experimentech ještě dál a spojila irské srdce s karibskou duší – svou triple blend whiskey nechala 14 týdnů dozrát v sudech po karibském rumu.
 
Vysvětlení, proč právě karibský rum, najdeme v minulosti. V 16. a 17. stol. přijelo více než 50 tisíc irských emigrantů do oblasti „Západní Indie“, kde jejich znalosti a zkušenosti s destilací za použití místních surovin sehrály významnou roli právě při výrobě a vývoji rumu z Karibiku. Odkaz na toto historické spojení ostatně ilustruje i etiketa lahve, která symbolicky znázorňuje vybledlou starou námořní mapu.
 
„Při výrobě whiskey v Tullamore D.E.W. Distillery neustále experimentujeme. Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish byl jen jeden z mnoha pokusů inspirovaných kampaní Beauty of Blend, ale okamžitě nám bylo jasné, že se nám povedlo něco skutečně speciálního. Vyzkoušeli jsme mnoho rumů, ale až sudy, ve kterých zrál Demerara rum z Guyany, propůjčily našemu originálu chuť, ve které rozeznáte sladké tropického ovoce a teplé kořeněné tóny. A krásně vyvážená kombinace irského srdce a karibské duše byla na světě,“ říká John Quinn, globální ambasador Tullamore D.E.W.
 
Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish má zářivě jantarovou barvu a nabízí směs výjimečných chutí. Jemné tóny vanilky a dubu se překrývají s vůní citrusů, banánů a jemného koření, díky kterým se ocitnete v samotném srdci Karibiku. Neuvěřitelně jemná a bohatá chuť snoubí lahodný karamel se zřetelnými tóny banánů, datlí a rozinek a na konci se s vámi rozloučí dlouho doznívající chutí sladkých banánů a karamelu. Novinka Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish je doopravdy výjimečná. A ocenění na Icons of Whisky v kategorii Inovátor roku 2017 to jen potvrzuje.
 
Doporučená MOC 599,- Kč


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.