Share |

Nové módní radovánky mají název Design Mode

Design Mode (Demo) – „přepněte na jiný mode“
foto: pořadatel akce

Ve dnech 28. a 29. dubna se vám za zdmi prostoru Novoměstské radnice otevře jedinečný svět módy, designu a udržitelnosti aneb design pomáhá. /FB/
 
Otevíráme se městu a zveme město dovnitř spolu s originálními produkty, skvělým jídlem, hudbou a neopakovatelnou atmosférou.
 
Těšit se můžete na mladé tvůrce i zavedená jména, workshopy a lahůdky z bister Sweet and Pepper Days či Na břehu Rhóny.V rámci doprovodného programu vystoupí britská kapela The Silver Spoons.
 
Mezi potvrzené značky patří například: Fakticky, Krapa, Pipasik- autorské hry pro děti, Biorythme-přírodní mýdla a kosmetika, DOGG - canine couture móda a příslušenství pro psy, FUNKY DOG - stylová značka pomáhající zvířatům v nouzi - 30% z výdělku poskytují útulkům.
 
Zajímavým projektem, který se představí na Design Mode je značka Metráž - Metráž je designový projekt se sociálním přesahem. Tvořivá pracovní dílna pro ženy, které se ocitly v obtížných a nouzových životních situacích. Záměrem projektu je poskytnout těmto ženám prostřednictvím tvořivé práce motivaci, ocenění, podporu, know-how a také možnost výdělku. Metráž spolupracuje s různými českými designéry (LEEDA, Jana Mikešová - MIK, plánujeme spolupráci s Monikou Drápalovou). Vznikla v roce 2014 a založily ji designérka Lucie Kutálková / LEEDA a divadelní režisérka a dramaterapeutka Kateřina Jungová.
 
Psí info: na nádvoří bude psí bar, svého domácíno miláčka můžete nechat občerstvit laskominkama od DOGG.
 
Na naše dotazy také odpovídal ředitel Novoměstské radnice pan Albert Kubišta:
 
Proč se Novoměstská radnice Praha rozhodla podpořit akci Design Mode?
Novoměstská radnice se zaměřuje nejen na kulturní akce ale také na užité umění či gastronomii. Design mode je nový projekt, který svoji myšlenkou dalece přesahuje pouze téma designu, je v mnoha ohledech nadčasový ve své smysluplnosti, a proto velice dobře ladí s vizí Novoměstské radnice jako takové.
 
Konaly se na Novoměstské radnici už dříve akce orientované na módu a design?
Proběhlo u nás již několik módních přehlídek ve Velkém sále, ale i v gotickém Mázhausu byla výstava skandinávského designového nábytku a kontrast gotiky a moderního designu byl víc než zajímavý. Máme za sebou i výstavy skla a na mnoha ryze našich i koprodukovaných akcích je možné vidět to nejlepší ze soudobé řemeslné a designové tvorby.
 
Myslíte, že česká móda a design je něčím výjimečná?
Posoudit oblast mody bych přenechal jiným, ale jsem přesvědčen, že naši designéři mají ve světe velice dobré jméno pro svoji schopnost propojit design s funkčností, užitečnost s estetikou i modernost s odkazem toho nejlepšího z minulosti. Není možné si nevšimnout také jasného odkazu nové tvorby do dob minulých, kdy se v domácnostech objevují kousky jak v retro stylu 60. a 70. let, tak prvky např. funkcionalismu. I to za mě svědčí o tom, že v českém designu má svoje místo jistá nostalgie.
 
Jaké si přejete oslovit návštěvníky?
Chtěli bychom kromě již stálých návštěvníků oslovit i ty nové, kteří si dosud Novoměstkou radnici třeba ještě nespojili s novými a moderními projekty, neobjevili kouzlo našeho nádvoří a na každý pád budou souznět s radnicí jako takovou.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.