Share |

Nová ústní voda pro lepší hygienu

Umět používat správně kartáček nestačí – na českém trhu je vysoce kvalitní ústní voda, která účinně pomáhá chránit před vznikem zubního kazu. Má ambici změnit péči o zdravé zuby, jak se to povedlo například ve Švédsku.
 
Zubní kaz, to je nemoc, se kterou má zkušenosti 9 z 10 Čechů. Není divu, podle aktuálního průzkumu si zuby čistí sice drtivá většina lidí, ústní vodu však používá jen 38 % z nich, přičemž valná část jen kvůli svěžímu dechu. Moderní trend, který přichází ze severských zemí, a který je podložen medicínskými studiemi, jednoznačně diktuje, že k předcházení zubnímu kazu pomáhá vedle kvalitní zubní pasty neoddělitelně i ústní voda s odpovídajícím obsahem fluoridů.
 
Pokud chcete podstatně snížit riziko vzniku zubního kazu, čistění zubů prostě nestačí. Vedle zubní pasty je nezbytná také ústní voda s odpovídajícím obsahem fluoridů a xylitolu, jejichž kombinace je účinná v boji se zubním kazem,“ upozorňuje Jan Matějovský z farmaceutické společnosti Actavis, která nechala vypracovat výše zmíněný průzkum veřejného mínění.
 
Actavis uvedl na český trh řadu přípravků ORALFLUX, které vedle kvalitní zubní pasty přináší do České republiky revoluci: vysoce kvalitní ústní vodu s obsahem fluoridů, která umožní podstatně zvýšit šanci vyhnout se zubnímu kazu, a žvýkačky, které mohou plnit stejnou funkci po každém jídle. Ve Švédsku jsou produkty ORALFLUX s přehledem nejprodávanější.
 
Zubní kaz je infekční onemocnění, na jehož vzniku se podílí více faktorů. Rozhodující úlohu však hrají mikroorganizmy obsažené v zubním plaku. Bakterie se živí sacharidy, produkují kyseliny, které působí na povrch zubu, a tím jej demineralizují. V případě, že proces nezastavíme dokonalou ústní hygienou, dojde k destrukci tvrdých zubních tkání.
 
Zubní kaz nemusí být hrozbou, protože jeho vznik se dá velmi dobře ovlivnit především správným prováděním ústní hygieny, vhodnou životosprávou a fluoridací. Dokonale vyčištěný a fluoridovaný chrup se nekazí,“ říká Jana Stejskalová, organizátorka programu Zdravý zoubek.
 
Fluoridy zvyšují odolnost skloviny proti kyselinám obsaženým v potravě, zpomalují postup zubního kazu a udržují tvrdost povrchu zubu. Běžnou praxí ovšem je, že po vyčištění zubů zubní pastou si většina lidí ústa vypláchne, čímž ale podle studie švédského stomatologického ústavu Akademie Sahlgrenska snižujeme účinek fluoridů obsažených v zubních pastách.
 
Kromě fluoridů pomáhá dle současných výzkumů i látka zvaná xylitol. Je to přírodní sladidlo s antibakteriálním účinkem, které se vyskytuje v míze břízy, v ovoci, zelenině, kukuřičných klasech nebo ovsu. Oproti cukru má výrazně nižší kalorické hodnoty. Navíc v ústní dutině snižuje schopnost mikroorganizmů vázat se na povrchu zubů, a tím zpomaluje tvorbu zubního povlaku. Finská dentální asociace považuje xylitol za významnou součást prevence zubního kazu již od konce 80. let 20. století. Podobně Britská dentální asociace podpořila používání xylitolu jako důležitého podpůrného prostředku v účinné ochraně proti tomuto onemocnění.
 
Xylitol v dávce 6 až 8 g denně redukuje přírůstek kazu o 40 až 50 %, neboť mikroorganizmy v ústní dutině jsou značně závislé na příjmu různých mono a oligosacharidů,“ vysvětluje profesor Zdeněk Broukal ze Stomatologické kliniky 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy.
Máme ambice změnit přístup Čechů k zubní hygieně – stejně jako se to povedlo ve Švédsku, které je v této oblasti na špičce Evropy. Na český trh uvádíme produkty, které tu prostě a jednoduše nebyly – vedle kvalitní zubní pasty jsou to ústní vody s optimálním obsahem fluoridů a xylitolem. A zcela unikátní jsou také žvýkačky, které spolu s kvalitními pastami a ústními vodami zajišťují celodenní péči, a tím jednoduše pomáhají chránit naše zuby před vznikem zubního kazu,“ říká Tereza Soudná ze společnosti Actavis. Všechny produkty ORALFLUX jsou dostupné pouze v lékárnách.
 
www.oralflux.cz
 
 
 
 
O společnosti Actavis CZ a.s.
Výrobky značky ORALFLUX uvádí na český trh společnost Actavis CZ a.s., která působí v České republice od roku 2005. Actavis registruje a uvádí na český trh prvotřídní generické přípravky. Kromě značky ORALFLUX je produktové portfolio zaměřeno zejména na oblast kardiologie, CNS a cytostatik. Společnost patří pod globální farmaceutickou společnost Actavis, která se zaměřuje na vývoj, výrobu a prodej generických léků, brand produktů a biosimilars. Actavis je s více než 750 přípravky v 1 700 kombinacích balení, uvedenými na trh ve více než 60 zemích, třetí největší společností na světě zabývající se generickými přípravky.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.