Share |

Nová kolekce PRAGTIQUE nabízí vkusné suvenýry

foto: PRAGTIQUE

PRAGTIQUE je značka, jejímž cílem je nabízet produkci kvalitních českých suvenýrů nejen pro zahraniční návštěvníky Prahy. Pro letní sezónu přichází se zcela novou kolekcí.

Dárkové předměty a suvenýry mají přirozenou schopnost být nositelem vizuální informace. To je důvod, proč vznikají stále nové řady a série produktů, které svou vizualitou a zpracováním upozorňují na nejzajímavější místa, osobnosti či historické události našeho hlavního města i celé České republiky.

Od 20. června je v prodeji v pasáži Platýz zbrusu nová kolekce TÝN. Autorkou vizuální podoby kolekce je designérka a ilustrátorka Yveta Anna Kroupová. Umělkyně je autorkou vizuálního stylu bistra Naše Maso - řeznictví Ambiente, mezi její klienty patří Unit Sofa, platforma Young Package, vytvářela výtvarné realizace pro galerie MINTY, Křehký a restauraci ESKA. Její kresby, které vynikají jemnou estetikou, se v posledních letech objevují v nejrůznějších časopisech a knižních publikacích.

Kostel Matky Boží před Týnem - Týnský chrám, nebo-li Týn, je jedním z architektonických pokladů Prahy. Je dominantou Staroměstského náměstí a jednou z umělecky nejvýznamnějších sakrálních památek u nás. Jeho historie sahá až do 12. století, kdy zde vznikl špitální kostel Panny Marie, a je už po dlouhá staletí svědkem historie a dějin naší země.

komentář tvůrců: "Rozhodli jsme se vytvořit trvalou upomínku na historickou siluetu Týnského chrámu, upozornit na tento skvost a jeho historický odkaz a jeho podobu jsme přeložili do současného vizuálního jazyka. Důstojně a také s jistou hrdostí, protože věříme, že i suvenýr z PRAGTIQUE může být tím, proč do Prahy znovu přijet."


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.