Share |

No Distance Paradise vydávají limitovanou edici alba Pieces

foto: Linda Vránová

Olomoucká kapela No Distance Paradise po třech letech vydává své druhé studiové album a opět přichází s revolučním bookletem. Tentokrát šla kapela ve spolupráci s designérkou Lindou Vránovou ještě dál a svoje nové CD rozdrtila na prach a zalisovala do plastu. Originální nápad už vyhrál cenu Booklet roku 2016 a představí se i v dalších státech Evropy. /RECENZE ALBA PIECES/
 
Když No Distance Paradise vydávali své první album, spojili se s tehdy ještě téměř neznámou designérkou Lindou Vránovou, která vymyslela koncept bookletu, který tvoří dvě dřevěné kulatiny, mezi nimiž CD drží oranžová gumička. Za tento design byla Linda Vránová s kapelou oprávněně oceněna cenou Megaton za nejlepší booklet roku 2013.

 
O tři roky později se tomuto spojení podařilo titul obhájit. Tentokrát koncept odkazuje na CD jako médium, které pomalu ale jistě klidí své místo na scéně. Nové album kapely No Distance Paradise, které je příhodně nazváno “Pieces”, rozdrtila na kousky a uzavřela do plakety o velikosti klasického CD. “Limitovaná řada Pieces stejně jako písek v přesýpacích hodinách odkazuje na to, že tok času je neúprosný,” říká frontman kapely Marcell. Nový majitel některé z plaket, které vycházejí v limitovaném počtu sta kusů, obdrží unikátní kód, díky němuž si bude moci album Pieces stáhnout v libovolné kvalitě do svého přehrávače. “Zvuková stopa z povrchu cédéčka rozpadlá na malé kousíčky, symbolicky uchovaná v plaketě, představující zastaralost tohoto média - to je tato edice Pieces, “ dodává samotná autorka Linda Vránová. Představení speciálního bookletu proběhne formou výstav v galeriích napříč Evropou, doprovázených elektroakustickými koncerty kapely No Distance Paradise. Samotná stovka kusů Pieces bude posléze zájemcům z celého světa nabídnuta v online dražbě. Standardní CD edice a elektronická verze alba Pieces je v prodeji od listopadu 2016 a kapela svoji aktuální tvorbu taktéž přenese na vinyl, jenž bude k dostání během jejich dubnového klubového turné po České republice a Slovensku.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.