Share |

No Dimension Summer: Léto v NoD, týden pátý - Makak, Godard i jazz

logo

Co se děje tento týden v Nod? 

Live Tuesday: Vašek Petr a Petra Havránková
Úterý 7. srpna od 20:00

Přes své klasické hudební vzdělání se oba muzikanti věnují především jazzu. Vašek pak navíc odloží na okamžik violloncello a doprovází svoji sólistku klavírní hrou. Těžištěm jejich repertoáru jsou slavné standardy jazzových muzikálů z dílen Leonarda Bernsteina a George Gershwina.
VSTUP ZDARMA

Jean-Luc Godard: Dva ve vlně
Středa 8. srpna od 20:00

Byli to nerozluční přátelé. Psali o filmu radikálně a bez předsudků. Dali vzniknout filmovému hnutí, které natrvalo změnilo klima světového filmu. Objevili pro film Jeana-Paula Belmonda a Jean-Pierre Léauda. Dokázali dokonce zrušit na jeden rok festival v Cannes a spolu se svými souputníky udali tón francouzské kinematografii druhé poloviny dvacátého století. Řeč je o Françoisi Truffautovi a Jean-Lucu Godardovi. Dokument, tvořený koláží záběrů z filmů, novinových článků i osobní korespondence, se věnuje především vzrušené atmosféře začátku šedesátých let a společné cestě obou režisérů ke slávě, až k jejich následnému dramatickému a nenávistnému rozchodu.
VSTUP 40 Kč

Teve + Makak a Neandr + VJ Adéla Sobotková
Čtvrtek 9. srpna od 21:00

TEVE je elektroakustické duo. TEVE zní jako zrychlený dech při večerním sledování Superstár. Když noc vklouzne mezi kytaru a nástroje po zlobivých dětech, melodie se rozpadá se sborem hodných duchů zpátky mezi hvězdy. Makak a Neandr je nový brněnský allstars band. Violoncellistka Makačka hrající po celé Evropě s různými kapelami i samostatně, výrazná postava moravského undergroundu Slunko a hudební experimentátor Tomáš Bayer spájí své zdánlivě nespojitelné síly do rozmanitých improvizací, díky kterým každé jejich vystoupení je jednorázovým, a tedy neopakovatelným zážitkem. O vizuální doprovod večera se postará umělkyně Adéla Sobotková.
VSTUP ZDARMA

http://nod.roxy.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.