Share |

Nezávislí návrháři představí nové kolekce na Holešovice Fashion Marketu

Holešovice Fashion Market 2013
foto: pořadatel akce

Tento pátek začne dvoudenní trh nezávislé módy, šperku a umění Holešovice Fashion Market - New Collections. Čtyři haly Pražské tržnice v Holešovicích zaplní ve dnech 12.-13.4. návrháři a designéři, kteří budou prezentovat nové kolekce pro období jaro/léto 2013. Kromě prodejních stánků 140 návrhářských značek proběhne na místě doprovodný program a afterparties ve spolupráci s dočasným klubem Blink Excelent. Návštěvníci se mohou těšit na módní přehlídky, výstavy, světelnou instalaci, DJs Positive Soundsystem a taneční performance. Vstup na Holešovice Fashion Market je zdarma a bez bariér, akci pořádají módní značky Lovemusic a Plazma Lab.

„Pro pátý díl Holešovice Fashion Marketu jsme zvolili podtitulek New Collections. Otevřeli jsme tak diskuzi s našimi návrháři o jejich přístupu ke kolekcím, četnosti jejich uvádění a módnímu diktátu stále nového zboží,“ komentuje koncept akce organizátorka Kateřina Hanko Pletichová. „Pro mnohé značky je obtížné uvést alespoň jednu kolekci ročně, protože bojují s nedostatkem financí, času i s organizací výroby. Motem New Collections se snažíme tvůrce motivovat k práci na novinkách a výsledky jejich práce podpořit,“ dodává Hanko Pletichová. Holešovice Fashion Market je aktuálně největším trhem nezávislé módy v České republice a nové kolekce zde představí naprostá většina vystavujících značek.

Organizátoři Holešovice Fashion Marketu se na přístup k uvádění kolekcí dotazovali návrhářů. Přístup velké části nezávislých tvůrců ilustruje odpověd návrhářky Marie Šťasné, která prezentuje svou tvorbu pod značkami Gerta a Pokojíček: „Dvousezónní tempo se nás příliš netýká, šijeme, co je právě třeba a co nás baví. Jsme malá značka, šijeme každý kousek zvlášť, s velkou péčí a pouze v jednom provedení. Je tak možné individuálně vycházet vstříc zákazníkům a u práce se maximálně realizovat.“ Naopak klasičtější přístup ke kolekcím zastává Daniela Gižová, zástupce značky Flamingopark.: „Naše značka uvádí aspoň jednu kolekci na každé roční období. Zvolili jsme strategii, která se možná vymyká požadavkům módního světa, ale která je nám bližší a publiku dostupnější. Rozhodli jsme se dělat kolekce aktuální, které se odvíjí nejen od sezón, ale také od nejrůznějších svátků a českých tradic. To znamená, že máme kolekce nejen jarní, letní, podzimní a zimní, ale také vánoční, valentýnské a prázdninové.“

Návštěvníci si nové kolekce budou moci prohlédnout nejen u jednotlivých stánků, ale i na večerních módních přehlídkách. V pátek se na molu objeví značky Lovemusic, Plazma lab, Kuráž, Koko, Jane Bond a Jana Krčmová. V sobotu budou předvádět své modely Baby Olé,  KP salon, Yana Thal, Chriss Pola a BABAdesign.

Otevírací doba: 

Pá 12.4.: 12:00-22:00
So: 13.4.: 10:00-22:00

Místo konání: Holešovice, Pražská tržnice, haly č.7 a 8, Bubenské nábř. 306/13

Web: www.holesovicefashionmarket.cz

Facebook: https://www.facebook.com/events/502287426470656/?fref=ts

Video z prosincového HFM: http://www.youtube.com/watch?v=xJj5-HauuMI

Seznam prodejců:

...šatičky, Adell, Akari, Alenka z říše šperků, ALIEN DNA, Ateliér Frou-Frou, atelier MATE, ATOM RAT, BABAdesign, Babyolé, Black Mountain, Bulbul, Calico, Charaktera, Chriss Pola, ČO-XO Čokoládovna, Dara bags, DBLUM, Decolt, deesign, DIANA - Olga Burešová, Dřevěné brýle, EDITION LIDU, Ekopunk, endemit, Ewiku, EXTRAVAGART, Flamingopark, Fun da Luka, Galerie Glara, giraf, habika, hedush, HURA, Indiva, Irena Marie, Jan Horníček, Jane Bond, Jarosa, Jelly-fish, Julius FashionShop, Katchi, ko-ra-le.cz, KOKO, KP salon, Kuráž, LaPilou, Lenka Cábová, LICHI, LONGIN, Lovemusic, Lubor Baum, LUCITTA, majerKa, MAYDA, Mellory, Michal Kadaník, Mirrage, MORBIDEZZA, MOU, Mum-ray, MUXU, Nathan Heilmann, Nice Belly, Ninelives (DE), NONCLONE.cz, OK:KO Fashion, Paragraph, Péťaholka, Playbag, PLAZMA LAB, Pokojíček, Popular, Pour Pour, PROOKO, Radmil, Recysklo, ReeflexDesign, Retart, RIta's, Ruku v ruce, Sayuri, Schmucig, Scura, Shelley Leighton Jewellery, sili&smart, Skafandr, Skoba, skynet, SocksInBox, Sophie's Selection, SPOOKID, Steampunk studio, Stellion, Stromli, Studio Kredenc, sweet666design, Tamarchi, TATE, Tkadlecová šperk, ToPotěší, Tranquillo, Trash Made, Ty-gallery, TYFORMY, VALEVSKÁ, Vektor, Věnina Silver, Very Nice, Vinylbags, VIVA style, VUCHU, V.Y.P. design, Wasabinka, WeWOOD, SatySukne.cz, Yana Thal, Yaya's, yaxi taxi, youngprimitive, Zorita Azrak
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.