Share |

Netrpělivě očekávaná kniha Anthonyho Doerra SBĚRATEL MUŠLÍ vychází za týden

„Anthony Doerr je úžasný spisovatel. Jeho příběhy pronikají hluboko pod povrch a těží ze zapomenutých míst i z míst, která ještě nikdo jiný neobjevil. V těchto příbězích není krása pouze popisována, tady přímo vzniká.“ – Rick Bass, autor knihy Where the Sea Used to Be o knize SBĚRATEL MUŠLÍ
 
Držiteli Pulitzerovy ceny Anthonymu Doerrovi (2015, kategorie próza za knihu Jsou světla, která nevidíme) vychází již třetí kniha v češtině s názvem SBĚRATEL MUŠLÍ. Opět v překladu Jakuba Kaliny z originálu The Shell Collector v nakladatelství MOBA. 
 
SBĚRATEL MUŠLÍ, Anthony Doerr
Autor zavádí čtenáře na africké pobřeží i na předměstí Ohia, ukazuje předstíranou pompéznost i boj o přežití v divočině, hojnost přírody i její divokou sílu. Slepý hrdina titulní povídky tráví dny procházkami po plážích Keni s německým ovčákem po boku a probírá se zrnky písku. Mimo něj jsou tu pozorovatelé velryb a rybáři, lovci a mystici, zachycení v určitých okamžicích svých životů. Doerr jako přirozený vypravěč zkoumá lidská dilemata ve všech podobách – touhu, zármutek, nerozhodnost, zlomené srdce i pomalé zotavování.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.