Share |

Nemléko uvede na trh první český makový nápoj

foto: Nemléko

Za mladou českou značkou Nemléko, která nabízí na českém trhu již více než půl roku rostlinné nápoje, stojí Amálie Koppová a David Balcar. Oba věří, že rostlinná mléka mohou plnohodnotně nahradit mléka kravská a nabídnout tak alternativu lidem, kteří živočišné mléko konzumovat nemohou. Nyní se chystají uvést na český trh vůbec první makový nápoj. Pomoci jim v tom má i crowdfundingová kampaň na Hithitu.

 
Kouzelník jménem mák
Věděli jste, že se v České republice ročně vypěstuje nejvíce máku na světě a že je mák rostlinou s největším obsahem vápníku vůbec? Obsahuje ho dokonce dvanáctkrát více než kravské mléko. Vápník hraje přitom velmi důležitou roli téměř v každém období našeho života. Mladá české značka Nemléko se proto rozhodla nabídnout české veřejnosti první rostlinný makový nápoj, který se může obsahem původního vápníku rovnat například mléku kravskému. Lokálně, jednoduše, chutně, designově, s příběhem a bez máku mezi zuby.

 
Mezi naše dlouhodobé cíle patří nabídnout alternativu k živočišnému mléku, která bude chutnější, zdravější a postupem času i cenově dostupnější. Do Nemléka totiž nepřidáváme žádné konzervační látky a neošetřujeme ho metodou UHT, nesladíme cukrem, ale datlemi a stáčíme ho do skleněných, lehce recyklovatelných láhví,“ vysvětluje David Balcar.

 
Výroba lokálních výrobků je vždy ekologičtější a finančně výhodnější, a tak pokud skončí internetová kampaň úspěšně, měla by se litrová láhev makového Nemléka objevit v obchodech pro zákazníky za cenu 90 Kč.

 
Makovým Nemlékem chceme mimo jiné nabídnout stejné množství přírodního vápníku, jaké obsahuje živočišné mléko. Do mnoha ostatních rostlinných nápojů je totiž vápník přidáván až následně ve formě vápenatých sloučenin; jako takový ovšem není pro tělo tak dobře vstřebatelný,“ dodává Amálie Koppová.

 
Nemléko: 12 % datlí, špetka himalájské soli, sladké datle a voda
Nemléko vyráběli Amálie a David, oba vegani, nejdříve jen sami pro sebe, protože jim chutnalo více než podobné nápoje z obchodů. Poté se rozhodli vyrábět mandlové mléko ve větším objemu, dostat ho do láhve a zkusit nabídnout lidem, kteří mají podobný názor. Vzniklo tak Nemléko, které obsahuje 12 % mandlí, je dochuceno pouze datlemi a himalájskou solí a baleno ve skleněných recyklovatelných láhvích. Nově se objevila na trhu také veganská mandlová ledová káva a mandlové Nemléko s vanilkou ve 250 ml láhvích, které jsou k dostání také v kavárnách a restauracích. Chystá se výroba makového. V brzké době se Nemléko rozšíří také do dalších měst v České republice.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.