Share |

Německé velvyslanectví přiveze do Prahy světelnou instalaci a DJs

foto: pořadatel akce

Rok 1989 stál ve znamení převratu a svobodné Evropy. Prostřednictvím týdne akcí s názvem "Jiskra nadějí z ´89" chce Velvyslanectví Spolkové republiky Německo v Praze spolu s německými politickými nadacemi, Goethe-Institutem a dalšími partnery od 8. do 15. listopadu 2014 oslavit 25. výročí Sametové revoluce a pádu Berlínské zdi. V rámci tohoto týdne se 14. 11. na fasádě Lobkovického paláce rozzáří videoinstalace světoznámého vizuálního umělce Philippa Geista a party s legendárními berlínskými DJs Dr. Mottem a Stevem Morellem 13. 11. v pražském klubu Podnik navodí pocit svobody nejen v rytmu techno beatů.
 
Checkpoint Charlie: Berlin Love Parade meets Velvet Revolution
Dr. Motte / Steve Morell
13|11|2014, 20:30 – open end, klubPodnik
Bubenská 1477/1, Praha 7
Legendární Dr. Motte a Steve Morell rozparádí 13. 11. klub Podnik exkluzivním DJ setem. Berlin Love Parade meets Velvet Revolution – to je svoboda na druhou. Strhující acid sounds a club grooves se potkávají s techno beaty. Málo kdo ovlivnil techno scénu tak jako zakladatel a duchovní otec Love Parade Dr. Motte. Spolu se Stevem Morellem, mezinárodně proslaveným DJ, který zavedl nové hudební žánry jako Future Rock n’Roll a spolupracoval s řadou českých kapel, ukáží, jak slaví Berlín v Praze. O podporu se vevzpomínkovém pure vinyl DJ se tu postará Michael Burian, který jako Elektromajk stál u zrodu české taneční scény.
Vstup: 89czk
Ve spolupráci s klubem Podnik, Praha
Stránka akce zde.
 
Grenz Leuchten
Světelná videoinstalace
14|11|2014, 18:00–21:00, Velvyslanectví Spolkové republiky Německo,
Vlašská 19, Praha 1 - Malá Strana
Philipp Geist z Berlína, známý po celém světě svými světelnými instalacemi, bude prezentovat své dílo na fasádě zadní strany Německého velvyslanectví v Praze se slavným balkonem. Ve své malebně poetické instalaci se zabývá podzimem 1989, událostmi na Německém velvyslanectví v Praze, v bývalém Československu i bývalé NDR. Philipp Geist slavil se svými světelnými instalacemi úspěchy mimo jiné v Berlíně, Bangkoku, Římě, Varšavě a Rio de Janeiru. Vstup zdarma, registrace není nutná. www.videogeist.de
 
Víceinformací na www.prag.diplo.de


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.