Share |

Některé hvězdy září věčně. BORG/McENROE. V kinech od 28. prosince.

 
Již tento čtvrtek přichází do kin film dánského režiséra Januse Metze BORG/McENROE, který se také natáčel v České republice. Vypráví o světové tenisové legendě Björnu Borgovi, jeho největším rivalovi, mladém a talentovaném Johnu McEnroeovi a o jejich památném souboji ve finále Wimbledonu v roce 1980.
 
Režisér o filmu: „To nebyli jen dva muži, kteří hrají tenis, ale naprosto opačné postoje a povahy tváří v tvář. Dva zcela odlišné druhy bytí a náš film to nádherně zachycuje.“
 
Björna Borga si excelentně zahrál švédský herec Sverrir Gudnason (Monica Z, Gentlemen), jeho protějšek, Johna McEnroa pak holywoodská hvězda Shia LaBeouf (Transformes, Železné srdce, Man Down). Do role legendárního tenisového kouče Lennarta Bergelina, který dovedl Björna Borga na vrchol světového tenisu, obsadil Metz populárního švédského herce Stellana Skarsgårda (Dobrý Will Hunting, Piráti z Karibiku, Nesnesitelná lehkost bytí, The Avengers). Dále hrají Tuva Novotny, Ian Blackman, Robert Emms a další. Film je natočen podle scénáře Ronnieho Sandahla.
 
Uvedení do kin: 28. 12. 2017
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.