Share |

Nejvlivnější lidé českého facebooku. Jak fungují a co nám řekli? Pavel Novotný

foto archiv Pavla Novotného

Proslavil ho bulvár, ale poslední rok se kromě extra.cz nejviditelněji věnuje rodině, podnikání, pokeru a lovu Marka Víta. Má přes 20 000 sledujících a na skoro každý jeho post se rozjede smršť reakcí.
 
Kdy jste si založil FB účet?
30. června 2009. Připsal bych "dlouho jsem se bránil" , ale nechám tu pokryteckou lež zbytku respondentů. Dlouho jsem se bránil, měl jsem pěkný web a "libko"... A holku s Facebookem... Chtěl jsem víc holek. A Facebook.
 
Kdy a jak jste zjistil, že ho můžete použít i k oslovaní docela velkého množství lidí?
To globální celebrita mého významu věděla hned, mě zajímalo, zda to půjde kapitalizovat hned, nebo až za měsíc. Dodnes mám soukromý profil, a na něm 24 tisic věrných vysokoškoláků, pro které jsem něco jako božstvo, ale to říkám zbytecně, to tak nějak cítíme všichni. Jo a pozor, mám v přátelích Janu Kománkovou, zatímco vy ji jenom poníženě sledujete a ona vás má na salámu, zatímco se mnou pase husy!
 
Jak se svým nepopiratelným vlivem nakládáte?
Zneužívám jej k vlastnímu oslavování a obohacování. A je to super, kdyz potřebuju startovací kabely nebo někoho očernit. Jinak bývalo to lepší, ale co jsem tam v přímém přenosu prošel diky uprchlíkům humanistickym coming outem, už mě nenásleduje národ, ale jen inteligence z kaváren (ano, i mimopražských, prostě střední Čechy a Londýn).
 
Co pro vás FB znamená?
Víc než bych byl ochoten připustit. Vždyť tam mam tu Kománkovou a Jardu Jágra, kdo z vás to má.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.