Share |

Nejlepší vánoční dárek? No, letím do Prahy, bejby!

Brian Patrick Migliore alias SKITSNYGG
Foto: archiv Skitsnygg

EDM, tedy electronic dance music, je slušnej galimatyáš. Čert se v tom vyznej. Ale tak jako má na pomyslným levelu West Coast v Los Angeles uhnízděnýho Steve Aokiho a jeho label Dim Mak, tak má East Coast v New Yorku Designer Drugs a jejich Sex Cult. Kalifornie je vždycky trochu víc posh a na efekt, oproti tomu New York zase krapet zavání rádoby uměním East Village a Williamsburgu. Ale budiž. Sex Cult má spoustu skvělejch akvizic a Skitsnygg je jednou z nich. Jeho legendární mixy nazvaný Killing Time dokonale ilustrujou samozvanej podstyl grind-house, ať to zní sebevic jako poťouchlej fór. S Brianem jsem se seznámil původně kvuli exkluzivnímu mixu pro můj pořad v rádiu, ale když začal blbnout s prvním evropským turné, zbystřil jsem. Původní idea byla dovézt ho v rámci pravidelnejch nocí Bounce! Bounce!, ale nakonec to nějak zkolabovalo na penězích a kolizi datumů. Pak mi najednou psal, že si všiml facebookový pozvánky na párty den před jeho hraním v Mnichově. A hned začal vymejšlet plán jak to zaonačit, aby si nakonec v Praze mohl prece jenom zahrát. A klaplo to. Takže milej Brian přiletí za svoje do Prahy, bude DJovat afterparty vánočního koncertu Sunshine na do poslední chvíle utajeným místě v centru Prahy a druhej den odfrčí do Německa. Je neskrývaně nadšenej, protože do Prahy hrozně chtěl. A vy budete nadšený taky, protože to není žadnej houseovej šampón, co hraje sto let starý blbosti a hopsá u toho jako přihřátej božínku stylista. Skitsnygg reprezentuje tu nejsoučasnější odnož tvrdší EDM a newyorkskej nejvíc hype klan Sex Cult. Tohle... TOHLE! byste si neměli nechat za žádnou cenu ujít! Proti šedi jako správnej dohližitel, kterej ví o všem zásadním, co se v našem městě děje dřiv, než se to vůbec děje, pochopitelně nezaspal a přináší vám krom jinýho i exkluzivní rozhovor a mírnej nástin toho, že 19.12.  bude fakt hustej mejdan!

Proč ses přestěhoval do Stockholmu a vybral si jako pseudonym švédský slovo?

Vyrostl jsem v malým posraným městečku jménem Wellsville na západě státu New York. Nebylo tam absolutně nic, takže většina mých dní sestávala z poslouchání country a rozhovorů mých vrtsevníků o jejich náklaďácích. Přestěhoval jsem se do Stockholmu, abych se od toho dostal co možná nejdál. Švédská hudební scéna byla v tý době hrozně rozmanitá a připadalo mi to jako zajímavá a cool kultura, takže jsem si řekl, že do toho prostě půjdu.

Vlastně vůbec nevím, jak se předzdívka "Skitsnygg" urdžela, byl to původně nějakej fór, ale pak jsem si řekl, že to tak nechám. Navíc mě výsostně baví poslouchat Američany, jak se to slovo snaží vyslovit.

 

A potom zpátky do Států?

Měl jsem vízum jenom na 3 měsíce. Měl jsem v plánu jet zpátky do Ameriky, abych se naučil švédsky, mohl si tam najít práci a zůstat se napořád. Ale jak jsem dorazil do New Yorku, tak jsem začal tak hrozně kalit, že už vůbec nebylo možný můj plán naplnit.

 

Jak si se dostal k labelu Sex Cult?

Někdy před čtyřma lety jsem potkal Michaela (z Designer Drugs) na jedný výborný party, která se konala v New Yorku a jmenovala se "Ruff Club". Začali jsme se dost často vídat a on si jednoho dne řekl, že založí label. V tý době byli na labelu vlastně všichni naši kámoši.

 

Na wiki se píše, že pracuješ na svým prvním albu. Jak to jde?

Byl to hrozně dlouhej proces, ale album - "American Nightmare" - je skoro na světě. Poslední rok bylo hrozně těžký dostat se do studia, protože jsem byl skoro pořád na cestách. Ale doufám, že ho budu mít komplet dodělaný do února.

 

Jakej track je tvoje tajná zbraň, kterou lidi VŽDYCKY roztančíš?

Jay-Z a Kanye West - Niggas in Paris.

 

Kdo ti dělá vizuály?

Většinu si dělám sám a měl bych nad tím určitě trávit víc času. Ale jakmile mám track hotovej, chci ho prostě hned vydat :)

Artwork k The Devastation dělal můj kamarád Andrew a doufal jsem, že s ním budu zase někdy pracovat, ale zachoval se dost podle, když jsem jednou jel hrát na jeho mejdan a vůbec mi neproplatil cestu. Dokud tak neučiní, budu si dělat covery dál sám!

 

Máš jeden zajímavej tweet: 
Brian Migliore @Skitsnygg
"Stalo se mi oboje. Několikrát." Jako reakci na to, že Diplo psal, že by víc DJs mělo omdlívat na letištích nebo chodit za mříže. Jako fakt? 

Haha, jo jednou mě poslali do Rikers Island, což je jedno z nechvalně známých amerických vězení. Je to hrozně dlouhej (a otravnej) příběh, ale každopádně šlo nakonec o to, že jsem někdy v minulosti nezaplatil pokutu za jízdu načerno. Taky jsem strávil už docela dost času na výsleších, Mám jednu zajímavou vzpomínku, když jsem hrál na jedný party v klubu, kterej sousedil s policejní stanicí. Nějakej kluk se tam se mnou začal rvát a skončil jsem na chvíli v cele přeběžnýho zadržení. Pak jsem se vrátil na party a odehrál svůj set.

 

Co se týče omdlívání na letišti, to bylo, když jsem jednou letěl z Miami zpátky do New Yorku. Letěl jsem hrozně brzo ráno, tak jsem zůstal na mejdanu až do rána, dokalil flašku whiskey na záchodě na letišti a pak sebou seknul, zrovna když začal nástup do letadla. Probral jsem se za pár hodin, ale nemohl jsem odletět, protože všechny lety do New Yorku byly po další dva dny úplně zabookovaný. Zmeškal jsem svoje hraní v NYC.

 

Nejlepší dárek k Vánocům je...
Jedu do Prahy, baby!

Kdybych nebyl muzikant, byl bych...
Tour manager.

Živit se muzikou je nejlepší, protože...?

Jsem sám sobě šéfem, hodně cestuju, užívám si parties. Nic na světě není lepší.

Tvoje party v Praze bude...?
KURVA ŠÍLENÁ!

Když se vzbudím druhej den ráno, budu se cejtit jako...

Kdo říkal něco o spaní?

 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.