Share |

Nejbohatším Čechem v historii pokeru se dnes stává Martin Staszko

Dnes ráno se Martin Staszko z Třince umístil na neuvěřitelném druhém místě ve světové soutěži WSOP.
WSOP (World Series of Poker) je nejvýznamnější pokerovou soutěží vůbec. Staszko si svou brilatní hrou v Las Vegas vydělal 5 433 086 dolarů (v přepočtu 98 milionů korun), což se nikdy před ním žádnému Čechovi nepovedlo - žádný Čech se dokonce nikdy nedostal ani do finále.
Staszko podlehl v nervydrásajícím finále teprve 22letému Němci Piusi Heinzovi. Heinz je profesionální hráč, který ze svých výdělků finančně podporuje své rodiče a sourozence. Ani on, ani Staszko nepatřil mezi největší hvězdy turnaje, to už by si mnozí vsadili spíš na Američana Bena Lamba, který skončil třetí.
Ve finále, které se odehrálo dnes ráno, provokoval mladě vypadající Heinz v bílé mikině s kapucí a s iritující žvýkačkou klackovitou řečí těla a puberťácými ksichty. Boj byl vyrovnaný, šlo spíš o přetahovanou než o jasně daný zápas (přepis celého finále najdete zde).
Staszko pochází z Třince a v kostkované košili s krátkým rukávem by ho člověk tipoval spíš na technicko-hospodářského pracovníka třineckých železáren. 35letý chlápek ze sídliště, který ani nemá auto, ale není úspěšný jen tak náhodou: už dlouho je úspěšným šachistou, poker ovšem hraje teprve čtyři roky. Teprve nedávno nechal práce v nošovické automobilce, kde vedl lakovnu, a dal se na karban. Údajně si tak splnil dětský sen, protože jako malý obdivně pozoroval dědečka hrajícího mariáš a říkal, že až bude velký, chce být taky důchodce a hrát karty. Jak vidno, i podivně vypadající sny se někdy plní.
 
foto Healingdream / Freedigitalphotos.net


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.