Share |

Neexistující rádio hlásá Konec civilizace

Brněnská Fléda představí Dva a Bauchklang
Bauchklang / foto Fléda

Víkend v polovině dubna roku 2011 bude na Flédě opravdu výjimečný a dá se říct, že takto nabitý víkend už na Flédě (Brně) dlouho nebyl a dost pravděpodobně dlouho nebude! Přijede jeden z nejzářivějších klenotů elektra, Francouz Vitalic, a v sobotu vídeňští Bauchklang!

Vocal groove band Bauchklang po zastávkách v pražských klubech Palác Akropolis (2005) a Abaton (2007) ukáže svůj beatboxový perfekcionismus i brněnskému klubu Fléda. Rakouský kvintet vydal v minulém roce svojí třetí řadovou desku Signs, na které opět posunul možnosti samotného beatboxu. Progrese a zábava. Tak jako na deskách Jamzero (2001) a Many People (2005) i na novince za přispění zpěvu pomocí svých mluvidel kombinují zvuku dubu, hip hopu, elektra, ambientu či drum ´n´ bassu. Ve složení Andreas Fraenzl, Gerald Huder, Christian Birawsky, Alex Böck a Philipp Sageder ukážou, že v loňském roce získané ocenění Amadeus Award in the Categories „Best Live Act“ and „Alternative“ nebylo náhodou, nýbrž povinností. 

Těmto beatboxovým hvězdám budou sekundovat velké objevy české hudební scény. Tím prvním je manželské duo Dva, které s poslední deskou Hu hlásají slávu hudbě neexistujících rádií. Zamilovat si jejich fantaskní vidění vlastního světa je jedna z nejlehčích věcí, která vás může potkat. V Brně se představí již po několikáté a i tentokrát je třeba mít na paměti, že to bude opět výjimečné. Jejich kvality také letos ocenila porota populárních cen Anděl a v žánrové kategorii „alternativní hudba“  jim jednu sošku udělila.

Druhým velkým tuzemským objevem, který se spolu s Bauchklang návštěvníkům představí je rapper Bonus. Což není nikdo jiný než Martin Hůla aka Bourek. A právě pod tímto pseudonymem vydal v loňském roce velmi ceněné album Konec Civilizace. Jeho skladby jsou součástí manifestu, ale také osobních zpovědí, ve kterých se Bonus nebojí dotknout politických témat. Své fanoušky si mimo jiné získal svou otevřeností a upřímností. Po projektu Sporto, ve kterém byl Bourek členem, je coby Bonus dalším výrazným pojmem na tuzemské hudební scéně.

Celé toto na zážitky vysokokalorické menu budete moci skousnout 16.4. v brněnském klubu Fléda. 

16.4.

Fléda

Live: Bauchklang (At), Dva, Bonus

Start: 20:00

Vstupné: 200 / 250

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.