Share |

Nedívat se na divadlo? Při představení Cesta kolem světa Studia Damúza to zažijete

foto: pořadatel akce

Zážitkové představení Studia Damúza Cesta kolem světa za absolutní tmy od února nově v Eliadově knihovně.
 
PŘIJĎTE SE NEDÍVAT NA DIVADLO!
„Co je důležité, je očím neviditelné. Správně vidíme jen srdcem.“ A. de Saint-Exupéry, Malý princ
 
2. února 2014 se na scéně Eliadovy knihovny uskuteční obnovená premiéra ojedinělého projektu Studia DAMÚZA Cesta kolem světa za absolutní tmy. V netradičním zážitkovém divadelním představení herci Marie Štípková, Ondřej Novák, Martin Severýn, Karel Kratochvíl a David Keňo vypráví známý příběh Julesa Verna a dávají přitom divákům pocítit, jaké to je cestovat kolem světa poslepu. Představení pracuje s fantazií vyvolanou sluchem, dotekem, pocitem, vůní, zkrátka všemi smysly kromě zraku.
 
Projekt Studia DAMÚZA v režii Karla Kratochvíla představuje první divadelní pokus o divadlo bez dívání, který se nezaměřuje pouze na zrakově postiženého, ale i na „tradičního“ diváka, který má zájem si vyzkoušet, jaké to je nevidět.
 
„V představení se za absolutní tmy ocitneme všichni na stejné lodi a vydáme se do světa fantazie, který je tak pestrý, jak jen si umíme představit. Začneme se zabývat věcmi hlouběji a přestaneme je vnímat jen na základě leckdy povrchního vizuálního hodnocení,“ říká o inscenaci režisér a autor projektu Karel Kratochvíl.
 
Více informací o projektu: www.damuza.cz a www.divadlozatmy.cz
 
Nejbližší repríza projektu: 14. února 2014 v Eliadově knihovně.
 
- - -
 
Studio DAMÚZA je produkční a producentská jednotka, která podporuje vznik nových tvůrčích týmů a objevných neotřelých projektů pro náročného diváka hledajícího něco nového. DAMÚZA se orientuje především na ambiciózní projekty studentů a čerstvých absolventů DAMU.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.