Share |

Něco na té zumbě je: lekce v Dance Perfect na vlastní kůži

Mini interview s instruktorem Rosťou Šromem
foto archiv Rosti Šroma

 

Asi nikomu z nás neušla okolní zumbamánie. Někoho již pohltila, někdo se jí stále vyhýbal... Jako já (no dobře, poslední 2 roky jsem se vyhýbala jakékoliv sportovní aktivitě, nebudu to svádět na zumbu). Nicméně při příležitosti udělat rozhovor s tanečníkem a lektorem zumby Rosťou Šromem(www.rostasrom.cz), jsem zabila dvě mouchy jednou ranou. Nejen, že jsem zašla na jeho lekci zumby do Dance Perfect na Národní Třídě, ale rovnou jsem s ním udělala mini interview.

Ocitla jsem se tedy na lekci zumby. Už od rána mě napadalo 100 důvodů, proč nejít, a po cestě na hodinu se začaly projevovat různé žaludeční potíže psychosomatického původu. Mohlo za to špatné svědomí a strach, jestli to po takové "sportovní pauze" vůbec udýchám. Přiznám se, že asi po 20 minutách aktivní aerobní činnosti jsem měla chuť utéct nějakým zadním vchodem, ale nakonec jsem zvládla celou lekci a dokonce - světe div se - mě to nabilo na celý den energií.
A CO ŽE JE TO TA ZUMBA?
Zumba je sportovní aktivita spočívající v kombinaci posilovacích cviků a tanečních kroků za doprovodu latinsko – americké hudby (pozn.: definice z wikipedie). Jedná se v podstatě o aerobic vylepšený o taneční kroky z latinskoamerických tanců.

Mini interview s Rosťou Šromem:

Proč by lidi měli chodit do divadla?
Je to zábavnější a kulturnější než se dívat na Youtube. Lidé si v divadle odpočinou od každodenních starostí.
Je pravda, že se tanečník pozná už podle chůze?
Tanečník většinou chodí vzpříma a baletku pozná snad každý (drdoly, vytočené hubené nožičky, rovné záda jak pravítko). Znám i tanečníky, u kterých není na první pohled poznat, že tančí, ale to je opravdu malé procento. Tanečníci bývají výstřednější a extravagantnější a nebojí se vzít si na sebe i nějaký módní výkřik. Dbají i na to, jak mají oblečení sladěné. Ale myslím, že se začínáme blížit i k evrpopské módě. I když jsme stále velmi konzervativní, tak už pomalu připouštíme i módní trendy. Myslím, že je jedno, co si člověk vezme na sebe, pokud se v tom on sám cítí dobře a spokojeně.
Co jsi dělal o víkendu?
Měl jsem sportovní víkend na Měříně. Jednalo se o VIP víkend jedné velké cestovní kanceláře, kde jsem učil jazz i zumbu. Bylo to celkem asi pro 70 klientek, které si mohly zacvičit jógu, pilátes, různé aerobní styly. V neděli jsem odjel do Dortmundu, kde si dělám nový certifikát na Zumbu Toning, což je zumba obohacená o cvičení s lehkými činkami. Tento styl zumby se dost liší od toho současného, je více silový.

Rosťa učí na více místech (dokonce i v Nebušicích). Na výše uvedených webových stránkách naleznete jeho časový plán.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.