Share |

Nechte zpívat Mišíky!

foto: Jiří Janda

Ojedinělý večírek plný překvapení (a to zřejmě nejen pro publikum) v pondělí příznivcům v Lucerna Music Baru připravil Vladimír Mišík se svým příbuzenstvem. Slovy mistra samého to tentokrát nebyl "žádný velký šoubyznys", takže drobnými přehmaty a třeba i pozapomenutými slovy se nikdo netrápil. Kdo od Mišíků mohl, přišel důkladně provětrat hlasivky, případně s sebou přivedl i pár kamarádů. V lepších případech dokonce celou kapelu.
 
Nejdřív se rozparádil syn Maťo, jehož skupina Gingerhead v úvodním bloku koncert rozjela. Potom Mišíci proudili po pódiu v nejrůznějších sestavách a kombinacích. Třeba všechny tři Vladimírovy děti (tedy kromě Maťa i Adam a Bára) zazpívaly písničku slepenou z veršů otcových textů, kterou mu kdysi složily k narozeninám. Potom si zase přítomné dámy (vedle Báry i manželka Eva) zazpívaly se svou kapelou E+Mausy band.
 
Až pak dorazila hvězda večera. Vladimír nejdřív s manželkou a kapelou zavzpomínal při Špejchar blues. Pak zase jenom pětice Mišíků jen se dvěma kytarami rozjela Dylanovu I Shall Be Released. Zbyla i chvilka na povídání o starých dobách i na pár vzpomínek na nedávný výlet přes oceán za nově a nečekaně objevenou americkou větví rodiny.
 
Po přestávce a pódium opanovala Mišíkova kapela Etc... "Zazpívám vám pár písniček, který jste na tátových koncertech neslyšeli dlouho. Protože on je už nevyzpívá," uvedl Adam Mišík tak trošku poťouchle druhou část večera. Poté s muzikanty "zaštrachali v minulosti" písničkami jako Proč ta růže uvadá nebo Lady Vamp. Při Slunečném hrobu ho zpovzdálí ze tmy se zalíbením pozoroval pan otec, než za potlesku sálu usedl na svou stoličku a po zbytek večera opanoval scénu.
 
Pak už to jelo zhruba jako běžný koncert Etc.. Tedy až na vstup dalšího hosta – bývalého dlouholetého člena kapely Olina Nejezchlebu, který se na pár písniček připojil s miniaturní tamburínkou. Všichni Mišíci se ještě na pódiu sešli na finálovou Víno, ženy, zpěv, než otec rodu nekompromisně zavelel: "Vzhůru na bar!".
 
Komu výjimečný Mišíkovic koncert třeba utekl, bude mít ještě šanci vše dohnat zhruba za měsíc. Letenský hudební rod se totiž sjede na festival Blues Alive do Šumperka (právě jeho pořadatelé ostatně tuto taškařici vymysleli).

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.