Share |

Ne nudným vývěsním štítům, ANO kreativitě

foto JK

Na jednom žižkovském rohu žije hospoda.
Jmenuje se U mariánského obrazu a mohla by být jednou ze stovek podobných: Mají tu pivo, pořádné stoly z masivního dřeva, snad jen obsluha je příjemnější, než bývá v v kraji zvykem.
Co ji odlišuje, je vývěsní tabulka.
Křídou na ní kdosi tvoří drobné příběhy komiksového ražení. Jsou to takové ty vtípky k nějaké situaci (čarodějnice byly pojaty tak, že na třehc hranicích stojí tři čarodějky a jakási postava s půllitrem říká "holky maj žížu"), kteýrm se uchechtnete, když jdete okolo. Fascinující je kreativní zásobárna toho či těch, kdo je tvoří - tabulka se mění neustále a nikdy na ní nenajdete jen informace o tom, co si můžete v hospodě poručit.
Chodit okolo je příjemný zážitek: člověk má pocit, že hravost a chuť blbnout s nařízeními EU a unifikací spousty hospod nemizí a že tady to pojede dál, i když se někdo vytasí s přesným zadáním, jakým odstínem křídy se smí na tabulku kreslit a že pod ní musí být dva metry široký nápis, že pít se má jen trošku. Fajn věc.
Adresa podniku je Kubelíkova 22, je to roh Kubelíkovy a Fibichovy, naproti Akropoli. Web mají na adrese www.umarianskehoobrazu.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.