Share |

Navštivte nejlepší restaurace v Česku. Tady je jejich přehled podle Restu

Z vyhlášení Restaurace roku

 
 
Která restaurace je v Česku nejlepší? Kde mají nejhezčí prostředí? A kde nejlépe vaří ve vašem regionu? Odpovědi přinesla anketa RESTU Restaurace roku 2016, která je unikátní tím, že v ní nerozhodují vybraní kritici, ale skuteční hosté. Ti prostřednictvím gastronomického průvodce RESTU zaslali do 3. ročníku ankety více než sto tisíc recenzí.
 
Nejlepší restaurace roku 2016 & Nejlepší kuchař
Absolutním vítězem se stal pražský Čestr, který úžasně pracuje s hovězím masem a vrací se k původním hodnotám české gastronomie. Kromě vítězství v hlavní kategorii TOP 100 & 500 si člen skupiny Ambiente odnesl také prvenství v kategorii TOP Kuchař. Zásadní podíl na něm má šéfkuchař Pavel Straka. 
TIP RESTU: S návštěvou Čestru neotálejte. Je paradoxní, že nejlepší restaurace uplynulého roku co nevidět zavře. Sídlí totiž ve Státní opeře, která se bude rekonstruovat.
Nejhezčí prostředí
 
Ve Středověké krčmě Dětenice každý večer čekají na hosty šermíři, kejklíři či tanečnice, jí se tu rukama, platí zlaťáky a mluví drsnou staročeskou mluvou. Největší specialitou krčmy je maso pečené na otevřeném ohni.
TIP RESTU: Zkuste místní dětenické kvasnicové pivo.
Nejlepší servis
 
Brněnský Restaurant Pavillon sídlí ve funkcionalistické Zemanově kavárně a pyšní se unikátním moderním designem. Spojuje tradici legendárního podniku U Kastelána s nadšením a schopnostmi talentovaného šéfkuchaře Jana Kaplana, který vsází na nápadité svěží menu plné sezónních a čerstvých surovin od farmářů.
 
TIP RESTU: V zimě si tu můžete dokonce i zabruslit.
 
Nejlepší restaurace s českou kuchyní
 
Průhonická Babiččina zahrada je populární nejen díky kouzelnému prostředí, ale zejména pro svou prvorepublikovou kuchyni. Na svědomí ji má šéfkuchař Radek David, který se učil vařit v michelinských restauracích v Londýně a Francii. Těšte se na masa provoněná bylinkami ze zdejší zahrádky, poctivé omáčky, dezerty inspirované staročeskou kuchyní babiček a pravé české polévky. 
TIP RESTU: Nudit se nebudete. Kuchaři vaří na modrých kachlových kamnech přímo uprostřed restaurace.
 
Nejlepší vegetariánská
V pražském Etnosvětě připravují například bezmasé varianty pokrmů, jako jsou hamburger nebo tatarský biftek. Mezinárodní tým pod vedením francouzského šéfkuchaře Anthonyho Kulehsy připravuje každý den pestré pokrmy z různých koutů světa. 
TIP RESTU: Zkuste pekingskou kachnu. Ručíme vám za to, že nic podobného jste ještě nikdy nejedli. Je úžasná! 
 
Nejlepší burgrárna 
V Meat & Greet burgerhouse nastavili poctivý přístup k americké kuchyni. Veškeré komponenty jejich pokrmů jsou totiž domácí výroby. Pečou si vlastní pečivo a suroviny berou jen od místních dodavatelů a farmářů.
TIP RESTU: Každý den tu mají speciální burger, který jinak v menu není. 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.