Share |

Náš tip na chroupání: pečený sýrový snack Cri Cri

Výrobky Brazzale Moravia opět výrazně zabodovaly v soutěži Mlékárenský výrobek roku 2017
Sýrový snack Cri Cri Gran Moravia se stal absolutním vítězem 
rodukty společnosti Brazzale Moravia a.s., která je největší českou sýrárnou a patří do italské sýrařské skupiny Brazzale, opět výrazně zabodovaly v letošním ročníku soutěže o „Mlékárenský výrobek roku 2017“, kterou organizuje Českomoravský svaz mlékárenský pod záštitou Ministerstva zemědělství a Ústavu mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha.
 
Absolutním vítězem v letošní soutěži se stal sýrový snack Cri Cri Gran Moravia, který zvítězil také v kategorii mléčných Specialit a v kategorii Novinek roku v sýrové řadě obsadil 3. místo. Novinkou roku v sýrové řadě se stal přírodní sýr italského typu Furfante. Neztratil se ani jogurt La Formaggeria Jablko se skořicí, který se dostal mezi tři finalisty v nejobsazenější kategorii Jogurtů.
 
Patnáctého ročníku soutěže o „Mlékárenský výrobek roku“ se zúčastnilo 18 tuzemských výrobců, kteří do hodnocení přihlásili celkem 52 výrobků. Výrobky byly hodnoceny celkem v 8 kategoriích: tekuté mléčné výrobky včetně zakysaných, jogurty, zakysaný výrobek Skyr, přírodní sýry čerstvé, přírodní sýry zrající, tavené sýry, mléčné dezerty, speciality a v rámci soutěže byly vyhlášeny rovněž „Novinky roku 2017“ v mléčné a v sýrové řadě a zástupci novinářů předali ještě „Cenu médií“.
 
Výsledky soutěže „Mlékárenský výrobek roku 2017“ byly za přítomnosti zástupců veřejného života, médií a odborníků a manažerů mlékárenského průmyslu a zemědělské prvovýroby vyhlášeny 23. května na společensko-odborné akci „Oslava mléka“ v překrásném prostředí Tereziánského sálu Břevnovského kláštera v Praze.
Hodnocení za účasti 23 nezávislých porotců proběhlo 20. dubna na Ústavu mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha. Při hodnocení se posuzovala nejenom celková kvalita přihlášených soutěžních vzorků, ale také obchodní rozšířenost na trhu, marketingové aktivity směřované na podporu prodeje a rovněž správnost označování výrobků dle platné potravinové legislativy. U novinek hodnotily komise stupeň produktové, procesní a obalové inovace, zaměření na specifickou cílovou skupinu, „nové“ výživové parametry, atraktivitu pro spotřebitele a také případný přínos pro životní prostředí.
 
Křupavý sýrový snack Cri Cri Gran Moravia, který vzniká upečením sýru Gran Moravia v peci, je bez konzervantů, bez lepku, bez laktózy a je vhodný pro vegetariánskou dietu stejně jako všechny další výrobky z rodiny Gran Moravia. Lze jej použít jako lahodnou a rychlou svačinku, která dodá energii dospělým v práci či dětem ve škole, svým obsahem vápníku a vysokou výživovou hodnotou představuje výborné občerstvení při sportu. Oceníte jej ale i jako ingredienci do polévek či do salátů nebo jako křupavé pohoštění k vínu či pivu. Cri Cri, představené poprvé na mezinárodním potravinářském veletrhu CIBUS Parma v Itálii, jsou v prodejných La Formaggeria Gran Moravia k dispozici v 15 g a nově také ve 40 g sáčcích, které díky charakteru pečeného snacku nemusí být uchovávány v lednici a lze si je vzít jako zásobu energie kamkoliv.
 
Furfante je měkký sýr s tenkou, hladkou a pružnou kůrkou a s jemnou chutí s tendencí k lehké nakyslosti. Vyrábí se z pasterovaného plnotučného kravského mléka. Po krátkém zrání, které trvá 21 dnů, jsou celé bochníčky sýru dodávány přímo do prodejen La Formaggeria Gran Moravia, kde se prodávají krájené v pultu dle přání zákazníků. Furfante je vynikající jako stolní sýr, hodí se však také na přípravu zapékaných zeleninových i masových pokrmů.
 
Jogurt La Formaggeria Jablko se skořicí je velmi lahodný, krémový jogurt balený ve stylových skleničkách, které lze využít i v domácnosti. Přírodní bílý jogurt s velmi jemnou chutí i konzistencí. Vůně: jemná, jogurtová. Složení: plnotučné mléko, sušené mléko, jogurtová kultura, ovocná marmeláda. Tuk: 3,5 ± 0,5%. Použití: zdravá snídaně nebo svačinka, vhodný jak pro teplou, tak studenou kuchyni. Balení: Znovu uzavíratelné skleničky 180 g.
 
Brazzale Moravia:
Česko-italská společnost Brazzale Moravia se sídlem v Litovli na Olomoucku je dnes nejznámější a největší českou sýrárnou. Čerstvost, jedinečná chuť, tradice a kvalita jsou největšími devizami firmy, která denně zpracuje až půl milionu litrů kvalitního českého mléka a staví především na špičkové italské technologii a ruční výrobě sýrů. Tím dlouhodobě nejoblíbenějším je extra tvrdý dlouho zrající sýr Gran Moravia, kterého moravští sýraři denně ručně vyrobí až 30 tun. Vyhledávaná lahůdka dozrává ve skladech v Litovli i v Itálii a českým zákazníkům se spolu s litovelskými čerstvými, ale také s italskými specialitami nabízí v 19 podnikových prodejnách La Formaggeria Gran Moravia po celé republice. Koncept prodejen La Formaggeria Gran Moravia získal letos v únoru prestižní ocenění Mastercard Obchodník roku 2016 v kategorii Nový zákaznický zážitek.
 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.