Share |

Národní galerie v Praze upravila vstupné pro návštěvníky

Od 1. 4. vstoupíte do Veletržního paláce za 200 Kč.
foto: pořadatel akce

Národní galerie v Praze upravila vstupné pro návštěvníky. Od 1. dubna 2014 bude možné vstoupit do celého Veletržního paláce jen za 200 Kč. Navíc má Veletržák novou, příjemnou kavárnu Café Jedna, kde si v klidu posedíte nebo popovídáte s přáteli. (recenze na kavárnu zde)
 
Národní galerie v Praze připravila pro návštěvníky na jarní sezónu 2014 zjednodušené a nižší vstupné do Veletržního paláce v Praze, kde se nacházejí rozsáhlé sbírky moderního a současného umění. V letošním roce se i objekt Veletržního paláce sám stává objektem výstavním, v rámci projektu 40. výročí požáru Veletržního paláce budou probíhat výstavy, přednášky a diskuse k této unikátní stavbě z roku 1928, která právě před 40ti lety v srpnu 1974 vyhořela. Od prvního dubna si návštěvníci nebudou muset na výstavy připlácet 100 Kč, vstupné na tyto menší krátkodobé výstavy bude zahrnuto v rámci celkového vstupného do Veletržního paláce.
 
Vstupné do ostatních objektů Národní galerie v Praze, stejně jako podmínky pro snížené vstupné či vstupy zdarma zůstávají nezměněny. Na výstavy ve Veletržním paláci bude zachováno samostatné vstupné ve výši 100 Kč, 50 Kč snížené vstupné, 200 Kč rodinné vstupné,  pouze na velké výstavy, které Národní galerie v Praze pořádá ve Veletržním paláci v 1. patře východního křídla. Ostatní krátkodobé výstavy a expozice moderního a současného umění ve všech pěti patrech Veletržního paláce si budou moci návštěvníci Veletržního paláce prohlédnout v rámci jednotného vstupného do celého objektu. Za dvě stě korun mohou vidět takové skvosty, jako obrazy a sochy ve Sbírce francouzského umění 19. a 20. století, která slaví 90. výročí od svého vzniku, výjimečná díla Františka Kupky a dalších českých autorů, přehlídku českého kubismu a díla řady dalších autorů až po současné umění.
 
Ve srovnání se vstupným na výstavy, které nepořádá NG v Praze, jde o výrazně nižší částku. Navíc, pro milovníky komentovaných prohlídek, přednášek a jiných lektorských pořadů je dokonce v řadě případů nižší než standardní vstupné do expozice či na výstavu. Důvod je zřejmý: Národní galerie tak plní jednu se svých hlavních rolí pro občany, a tou je dostupnost státních sbírek pro všechny, a dále tímto ryze nekomerčním krokem podporuje vzdělávací neboli edukativní roli Národní galerie v Praze jako nejvýznamnější výtvarné instituce v České republice.
 
Lektorská oddělení nabízejí pro návštěvníky všech věkových kategoriích prakticky každý den program, více na webu Národní galerie v Praze.
 
Pro opakované návštěvy výstav a expozic nabízí Národní galerie v Praze roční vstupenku, kterou je možné za výhodnou cenu 990 Kč koupit na všech pokladnách objektů NG v Praze. Ta platí pro stálé expozice i výstavy ve všech objektech Národní galerie v Praze po celý rok od zakoupení, tedy pokud si návštěvník zakoupí roční vstupenku v dubnu 2014, bude platit po dob dvanácti měsíců do dubna 2015. Roční vstupenka se tak návštěvníkům „vyplatí“ již při pěti návštěvách NG v Praze. Ta přitom jen v letošním roce pro své návštěvníky připravila více než 30 výstavních projektů, od velkých výstav po grafické kabinety.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.