Share |

Národ v hrobě

O umění na hranici zákona i s Romanem Týcem
Národ v hrobě
www.potrva.cz

V pondělí 16. dubna se v dejvické kavárně POTRVÁ uskuteční druhý díl diskuzního večera Národ v hrobě. Tentokrát je tématem umění na hranici zákona a hosty budou například kontroverzní umělec Roman Týc nebo básník Jan Těsnohlídek ml.
 
První letošní díl Národu v hrobě bude zaměřený na umělecké projevy nacházející se z různých příčin na hranici nebo za hranicí zákona. Zabývat se budeme ilegálními akcemi ve veřejném prostoru, uměním pracujícím s ideovým obsahem, který je neslučitelný se zákony či morálkou společnosti pro kterou je určeno či uměním zasahujícím do práv konkrétních osob eventuelně zvířat.
 
Lze porušováním zákona upozornit na jeho porušování? Kde vede hranice mezi společensky očistnou provokací, bulvárem a kýčem? Jakým způsobem má být ilegální umění sankciováno? Nejen na tyto otázky se budou hosté snažit od 20:00 v kavárně POTRVÁ (www.potrva.cz) najít odpovědi.
 
Těšit se můžete na člena Ztohoven Romana Týce, na držitele ceny Jiřího Ortena Jana Těsnohlídka ml., člena Centra pro studium populární kultury Štěpána Pudláka a performera, básníka a kritika všech režimů Milana Kozelku.
 
Vstup zdarma.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.