Share |

Nandá to hvězdnému Tomášovi Sedláčkovi ekonom Michliq? Bitva mozků v otázkách a odpovědích

Řekni, kde ty prachy jsou

Epická ekonomická bitva století? Tak bývá nazávana blížící se akce neobvyklých parametrů. Dva úspěšní ekonomové - Tomáš Sedláček a Aleš Michl - změří síly v obří veřejné debatě. Budou se na ní nalévat koktejly, budou se vést spory a možná, že se založí nová tradice. celý výtěžek akce dostane nadační fond Pink Bubble, který pomáhá mladým lidem s rakovinou.
Akce se koná ve čtvrtek 4. 12. 2014 v Dance Union Clubu (Vinohradská 25, Praha 2). Bitva vypukne v 19:30 hodin a celým večerem bude provázet Petr Šimůnek, šéfredaktor časopisu Forbes. Aleše Michla jsme se zeptali, jak se to celé vyklubalo.

 

 

Jak vznikla myšlenka slovní bitvy a jak krystalizovala podoba večera?
Chtěl jsem udělat něco proti sedí. Ne fakt. Vydržíte se někdy koukat na debatu ekonomů v televizi? Nudaaaaa... A navíc se obvykle dozvíte, že "koruna bude posilovat, ale nevylučujeme, že oslabí," jak jsem sám slyšel v jednom TV pořadu. Při naší debatě vydržíte. V nejhorším si dáte martini.

Trénujete, trénujete?
Tomáš víc, má to martini fakt rád. Ale vážně - trénují u tohodle https://www.youtube.com/watch?v=d0nERTFo-Sk

Jak bude zhruba akce vypadat?
Zhruba je to správné slovo. Budu se prostě snažit Tomáše setřít, odrovnat argumenty, čísly. On má to půjde filosofický, to bude má výhoda - snad nebude mít čas číst tenhle rozhovor, aby nevěděl mou taktiku.

Proč je skvělý nápad tam jít?
Pánové rádi tipují, kdo vyhraje titul ve fotbale, dámy dokáží předpovědět, co se stane příště v Ordinaci v růžové zahradě. Na to, abychom nepřišli o svoje prachy nebo fleka v práci, to ale nestačí. S Tomášem to zkusíme - prognózu toho, co nás čeká v roce 2015. 

Máte nějaký speciální vztah k Pink Bubble?
Znám Dádu - první na banneru na jejich webovce. Ahooooooooj Dádo... Jo a byl jsem na táboře Krtka.

Jak oslavíte výhru?
Oslavu si zaslouží každý nový den.

Co považujete za nejzásadnější ekonomická témata dnešní doby, která sotjí za diskusi (nejen na téhle akci)?
Kde jsou ty prachy, o kterých čtu, že se pořád tisknou.

Více o akci zde

Vstupenky tady

Pink Bubble je tu.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.