Share |

Nad dopisy čtenářů IV.

ilustrační foto Michal Josephy

Většina interakce se čtenáři se odehrává na našem facebooku, ale chodívají i maily.
Z úrody posledních dnů a týdnů vybíráme:
 

Dobry den, 

 

Vcelku sa mi vas portal pozdava ale mam jednu velku vyhradu. V sekcii 'street fashion' - trosku by to chcelo popracovat na fotkach. Tak napriklad Alina by urcite nebola proti ak by na nu niekto namieril normalny fotoaparat. To co sa tam momentalne nachadza, bolo zrejme fotene telefonom alebo neviem presne aky 'zazrakom' no jednoznacne znehodnocuje celu tu sekciu. 

 

S pozdravom 

 

O.B.

Zdravíme,

na našem webu je prostor i pro fotky technicky nedokonalé. Samozřejmě se snažíme mít krásné obrázky, ale když někdo z nás vidí něco, co stojí za zveřejnění, nebojí se použít ani mobil.

-

Hezký den,
chtěla jsem se zeptat, jestli byste někdy v budoucnu nechtěli napsat pár článků o japonské módě. Viděla jsem u vás na stránce jeden, a to o Japashopu pana Tomia Okamury.
Ale myslím, že by bylo fajn napsat i pár článků o japonské módě samotné. Šeď v ní dá se říct vůbec nenajdete, a je plná zvláštních prvků, barevnosti a krásy, která v českých ulicích chybí.
Já osobně nosím japonské styly lolita (ukázková foto: http://th07.deviantart.net/fs71/PRE/i/2011/129/b/c/sweet_lolita_tough_but_sweet_by_bangbangneko-d3fxpa3.jpg) a fairy-kei (ukázková foto: http://fc02.deviantart.net/fs71/i/2011/189/c/d/fairy_kei_by_pockypants-d3j3mgm.jpg), ale z japonské módy stojí za zmínění i jiné styly, jejichž barevnost a extravagance se jen tak nevidí. Jako například oshare-kei: http://verlorenepuppe.deviantart.com/art/Decora-and-Oshare-kei-94763991?q=boost%3Apopular%20oshare%20kei&qo=25 nebo decora: http://fc09.deviantart.net/fs38/i/2009/031/8/d/DECORA_BOY_by_Yotchi.jpg.
Nosit tuto módu v Česku je vzácnost. Ovšem opravdu se nás pár (stovek) příznivců a nositelů této módy najde, a společně tvoříme dá se říct takovou komunitu. Pořádáme srazy v celém Česku (i na Slovensku), pořádáme hromadné objednávky z japonských obchodů, navázjem si pomáháme a komunikujeme spolu.
Více informací o japonských stylech je k vidění zde: http://harajuku-cz.blogspot.com/ a zde http://harajuku-cz.blogspot.com/2011/07/styles.html

Toki

 

Zdravíme, to je podnětné a hezké. Určitě je to super téme, spíš na seriál než jeden článek. Něco s tím uděláme:-)

 

Redakce děkuje za vaše podněty - pište nám na protisedi@protisedi.cz!

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.