Share |

Nad bývalými bunkry budou létat špičkoví freeskieři

foto: pořadatel akce

V termínu 9. – 10. března přivítá Deštné v Orlických horách již po sedmé v řadě největší freestyle lyžařský závod ve střední Evropě – Soldiers 2018. Akce po roční pauze kromě top jezdců světové extratřídy přinese i skok, který svými rozměry patří mezi největší v Evropě. Neodmyslitelnou součástí tradičně budou i ty nejrozjetější mejdany.
 
Závod Soldiers se uskuteční už po sedmé v historii. Za dobu své existence si vydobyl světové renomé a respekt domácích i zahraničních jezdců. Neméně atraktivní je i z diváckého pohledu. Pravidelně na něj jezdí tisíce návštěvníků, kteří nepřestávají lovit adrenalinové zážitky při sledování neuvěřitelných kousků závodníků.
 
Akce se pravidelně účastní top světoví jezdci z Evropy i ze zámoří. V předchozích letech se na startovní listině Soldiers objevili účastníci olympijských her i X-Games. Stejně by tomu mělo být i letos. Pořadatelé totiž termín závodu zvolili tak, aby mohli pozvat i světové jezdce, kteří se účastní letošních Zimních olympijských her.
 
Soldiers se jako vždy bude konat ve skiareálu v Deštné v Orlických horách ve východních Čechách na hranicích s Polskem. Areál se nachází nedaleko opevnění z druhé světové války, které nebylo nikdy využito. Právě pozůstatky bunkrů a zdejší atmosféra daly celé akci v minulosti název. Genius loci oblasti přímo vybízí jezdc


e, aby si to jako skuteční „soldiers“ rozdali v napínavém boji s nezapomenutelnou diváckou kulisou.
 
K Soldiers neodmyslitelně patří také kvalitní muzika a nezřízená zábava. Po skončení závodů se tak v pátek i v sobotu večer v nedalekém velkokapacitním stanu rozjede pořádná afterparty, která potěší všechny fanoušky dobré hudby, lahodného pití a kvalitní zábavy. Již teď je jisté, že hektolitry ledově namraženého Jägermeisteru potečou proudem až do časných ranních hodin.
 
Nepřestávejte lovit ty nejlepší zážitky a dorazte v termínu 9.-10. března do Deštného v Orlických horách na Soldiers 2018!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.