Share |

Nábytek s duší a fantazií, to je Lukas&Robertson.

foto: lukasandrobertson.cz

Při vyslovení značky Lukas&Robertson zazní jména pánů, kteří ji v roce 2013 společně založili. Lukáš Walter a Robert Dvořák, dva přátelé, kteří se nesmířili s tím, že by duše starých věcí měly opustit svět. /WEB/
 
Křeslo po babičce, psací stůl nebo kolébka odložená celá desetiletí na půdě, to vše může s noblesou sloužit dalším generacím. Odpověď na otázku, jak tyto věci mohou plnit současné nároky na bydlení a design, je jednoduchá. Každý kus je vyráběn z kvalitního materiálu, dokonale řemeslně zpracovaný, s využitím originálních nápadů a vtipných detailů.
 
Značka Lukas&Robertson splňuje bez kompromisů podmínku, že každý solitér musí vhodně zapadnout do interiéru. Přesto, že za sebou nemá příliš dlouhou historii, začíná si budovat jméno i za hranicemi, odkud se k ní vrací zákazníci, kteří ocení kvalitu a řemeslo. „Při výrobě klademe důraz na originalitu a na detail, používáme pouze a jen kvalitní materiály a dbáme na čistotu řemeslného provedení. Vyrábíme totiž nábytek na celý život. I proto jsme vašemu nábytku k dispozici kdykoliv během jeho života“, říká Lukáš Walter, jehož truhlářské umění se promítá do každého zrestaurovaného kusu.
 
Volná tvorba z dílny Lukas&Robertson, o níž její zakladatelé mluví jako o značce, která vznikla z nutnosti vrátit starým věcem život, je naplněna příběhy i jmény, které se odráží v každém kusu nábytku, jenž svými detaily poskytuje novému uživateli prostor pro fantazii a snění. Malý návod k tomu dává Robert Dvořák: "Rozletí se dveře komnaty a v nich královna Alžběta II. s nohama vysoko ke stropu zaražená do svištícího křesla pobízí lokaje tlačícího křeslo …rychlej, Jamesi, rychlej… To je křeslo Halabala v závodním kabátě Lukas&Robertson v Buckinghamském paláci, to je sen."
 
Lukas&Robertson se zabývá také zakázkovou výrobou. Vedle jednotlivých kusů, určených především do soukromých interiérů, může nabídnout kolekci nábytku pro foyer muzea nebo vybavit designovými celky hotelové pokoje kdekoliv na světě.
 
První a jediná nevýhoda, které doposud značka Lukas& Robertson čelila, byla absence výstavního prostoru. V současnostije tento nedostatek odstraněn a milovníci originálních nápadů, designu a tradičního řemesla si mohou výsledky umělecké tvorby tohoto malého týmu prohlédnout a vyzkoušet v nově otevřeném showroomu nedaleko Prahy.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.