Share |

Na Žižkově se otevře nová galerie zaměřená na foto

Na Žižkově se chystá otevření nové umělecké galerie. Potěšitelné je, že tentokrát není v ulicích horního Žižkova, ale oživí ten dolní, přesněji Koněvovu ulici.
Galerii Life is Ours zakládají dva alsaští umělci, fotograf Daniel Flusser a architekt Alexandre Nitka, kteří vystudovali umělecké školy ve Štrasburku a Praha jim učarovala. Pořídili jsme s nimi malé interview.
 
Co vás přivedlo do Prahy a na Žižkov? 
Hlavním důvodem bylo, že nás nadchlo tohle krásné město a  jeho architektura a umění. Oba jsme tu několikrát byli a líbilo se nám, kolik tu je kultury. Udělalo to na nás velký dojem a usoudili jsme, že tohle je místo, kde chceme mít galerii.
Daniel tu už v roce 2014 měl výstavu v galerii ARTINBOX, tudíž měl pár kontaktů a byl schopen zjistit, co by tu asi tak mohlo fungovat a co místní lidi zajímá.
Rozhodli jsme se pro Žižkov, protože je to oblíbená čtvrť. Je považován za jednu z nejživějších částí města. Chtěli bychom se na tom taky podílet a spolu s místními obchody a bary pořádat akce pro mladé lidi.

 
Co tu všechno plánujete?
Mladí umělci potřebují místo, kde vystaví své věci, a my jsme se rozhodli takové místo vytvořit. Chceme být otevření talentům ze všech částí světa. Chceme, aby náš prostor byl hodně flexibilní a vystavující si ho tak mohli přizpůsobit. Víc než klasickou galerií chceme být místem, kde se budou potkávat umělci, studenti a zvídaví lidé, vyměňovat si nápady a prostě budou spolu.
 
Naše služby budou:
Výstavy - bez vstupného, ale návstěvníci budou moci případně přispět.

Prodej -  v jedné místnosti budou díla na prodej, v druhé budou k mání po skončení výstavy. Na webu bude online obchod a v něm budou  mání díla umělců, kteří s námi budou spolupracovat. 

- Na webu budou i pohlednice, trička a daší merch.
- Kavárna, knihovna - V budoucnosti, snad v roce 2018), bychom chtěli mít kulturní bar, kde se budou potkávat umělci - chceme nabízet nealko a jídlo. K dispozici bude i knihovna s knížkami o architektuře a umění. 
- Free WiFi: Zaheslovaná wifi pro příchozí
- Temná komora (někdy v roce 2018): fotokomora se základním vybavením, kterou si budete moci pronajmout.
 
Jaké umění budete prezentovat?
Hlavně fotografii, ale jsme otevření i malbě a daším druhům umění.

 
 
Kdy otvíráte? 
Chceme otevřít začátkem září, přesné datum ještě není stanovené.

 
 
crowdfunding : https://www.indiegogo.com/projects/life-is-ours-gallery-photography-art/x/16382800#/

vimeo :https://vimeo.com/212451188

life-is-ours.com
 
Life is Ours
Koněvova 1230/100
Praha 3 - Žižkov
 
 
 
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.