Share |

Na vlastní kuži: Kurz Catler Academy - Omáčky

Není to zas tak těžké! / foto jk

Gastro kurzů je v českých zemích už k mání požehnaně. Méně obvyklý a velice lákavý je kurz vaření omáček, který nabízí Catler Academy. To se musí zkusit!
 
Kurzy se konají v Bořanovicích, za Prahou - možná znáte zdejšá vyhlášenou kantýnu, kam se chodí najíst lidé zdaleka. Kantýnu supervizuje a v přilehlém kuchyňském studiu vyučuje slavný Dalibor Navrátil, u kterého jsme ondyno absolvovali kurz správné přípravy steaků (11. května je další a my vám ho vřele doporučujeme). Jelikož má českou kuchyni fakt rád, byl další důvod, proč se na omáčky těšit.
 
Co jsme se naučili? Svíčkovou, coby královnu českých omáček - ono to není zas tak těžké. Rajskou - plnou chuti a svěžesti, žádný unavený protlak v jíšce a kečupu. Taky šípkovou, ke které jsme měli kančí. A klasické rakousko-uherské kuře na paprice, mnohem paprikovější, než jsme zvyklí - tady jsme se ne a ne shodnout, jestli je lepší verze se smetanou, nebo bez ní.
 
Co ještě? Získali jsme řadu dovedností, které užijeme i jindy. Bylo skvělé se kromě samotných omáček naučit správně špikovat maso, přepouštět máslo nebo připravovat skvostně nadýchaný karlovarský knedlík - tohle je příloha par excellence a ta trocha práce navíc se vyplatí! 
 
Stejně jako minulý kurz byl omáčkový večer skvěle veden - za necelých pět hodin si člověk skoro nevydechl napětím a mohl se i ptát na další kuchyňské oříšky - a co je důležité, nepřipadat si při tom jako moula. Tohle je způsob, jak se naučit doopravdy vařit, z běžných surovin, tak, abychom z nich získali maximum. Kdy že je další kurz?!
-
www.catler.cz/academy


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.