Share |

Na Štědrý den zdarma do Botanické

foto Botanická zahrada

Botanická zahrada v Troji hlásí: Na Štědrý den je vstup pro všechny návštěvníky včetně tropického skleníku Fata Morgana zdarma.

 

Procházka s okouzlujícími výhledy, posezení u krbu s dobrým vínem i návštěva tropů uprostřed zimy. To všechno se dá v prosinci zažít v botanické zahradě v Tróji. 
Než maminky doma obalí kapra, prostřou sváteční tabuli a než zazvoní Ježíšek, mohou si nedočkavé děti s tatínky zkrátit čas výletem do tropů. Na Štědrý den bude botanická zahrada vítat návštěvníky od 9 do 14 hodin a vstupné včetně skleníku Fata Morgana bude zdarma. Během chvíle se tak z chladné střední Evropy mohou přesunout do tropů, procestovat džungle celého světa a pokochat se exotickými rostlinami. Návštěvníci budou moci zhlédnout mimo jiné prodlouženou výstavu Rostlinné příbytky pro mravence. 
 
 V mnoha rodinách jsou vánoční svátky tradičně spojené s procházkami do přírody. Své kouzlo nabízí trojská botanická zahrada i v zimě, a to nejen díky neopakovatelným výhledům na Prahu. Pohyb pomůže tělu o svátcích zpracovat kila bramborového salátu nebo cukroví a čerstvý vzduch na stráni nad městem zase povzbudí mysl. Procházku mohou lidé zakončit v romantickém a útulném prostředí viničního domku na vinici sv. Kláry. Vánoční atmosféru v historickém domku podtrhne oheň plápolající v krbu a náladu pozdvihne vynikající víno. Vinotéka zve i ty, které třeba nebaví trávit Vánoce u televizních pohádek – bude mít otevřeno i na Štědrý den, a to od 11 do 15 hodin.
Pro lahev něčeho dobrého je možné se do botanické zahrady zastavit ještě před vánočními svátky a udělat s ní radost sobě či blízkým. Vína z produkce trojské botanické zahrady tradičně každoročně sbírají ocenění ve vinařských soutěžích a lahev z unikátní malé vinice sv. Kláry může být jedinečným dárkem pod vánoční stromeček nejen pro rodinu, ale i obchodní partnery nebo kolegy v práci. Víno navíc lidé pořídí rovnou v dárkovém balení a bez stresu, který touto dobou vládne v nákupních centrech. Lahev z vinice sv. Kláry může být skvělou a originální volbou i pro silvestrovské oslavy místo tradičních „bublinek“.
 
“Pro milovníky rostlin se jako dárek hodí originální nástěnný kalendář na rok 2017 s názvem Zahrada vašima očima. Jednotlivé fotografie zachycují naši zahradu v průběhu celého roku
a vznikly v rámci amatérské fotosoutěže, kterou jsme letos pořádali. Autory jsou tudíž sami návštěvníci, kteří se snažili zachytit jedinečné kouzlo našich expozic tak, jak ho vidí oni sami,”
řekl Bc. Bohumil Černý, pověřený řízením botanické zahrady. Kalendář je možné pořídit v otevírací době ve skleníku Fata Morgana či ve vinotéce sv. Kláry a stojí 110 korun.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.