Share |

Na Starém městě je výstava k 600. vydání Čtyřlístku

Jaroslav Němeček / foto jk

V pražské Galerii umění pro děti GUD v pátek 16. října zaříná interaktivní výstava na počest 600. vydání dětského časopisu Čtyřlístek.

 
Časopis Čtyřlístek je českým fenoménem a kulturním dědictvím v oblasti komiksu, který baví mnoho generací již 46 let. Jeho ilustrátorem je Jaroslav Němeček. Připravujeme pro vás s tímto milým pánem interview nejen o tom, jak Čtyřlístek kreslí.
Interaktivní výstavu připravil tým mladých designérů z pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové, Lenka Svatošová a Stanislav Holý (ateliér designu Michala Froňka), kteří již v minulosti spolupracovali s galerií GUD na úspěšném zpracování výstavy Radek Pilař dětem pro sérii výstav v Jižní Koreji. 
Výstava obsahuje několik interaktivních prvků, takže děti mžou leccos točit, otvírat či otloukat. Pro dospělé je to krásná nostalgie, najdeme tu i ilustrace ze samých začátků před 46 lety.
 
Spolupráce s mladými lidmi na této výstavě je pro mě potěšením. Jsem rád, že příběh Čtyřlístku nebavil jen dříve, ale stále má co říci i mladým lidem a hlavně dětem. Věřím, že příběh čtyř hlavních postav je nadčasový a ukáže dětem, že přátelství a vzájemné pochopení je hlavní tajemství mezilidských vztahů.” říká Jaroslav Němeček.

 
Součástí výstavy bude mnoho doprovodných programů - víkendové workshopy, divadelní představení “Čtyřlístek v pohádce”, vánoční dílny, výlety za poznáním historické Prahy a další. Více informací naleznete na www.galeriegud.cz
 
Galerie GUD přichystala i školní program pro mateřské školy a 1. stupeň základních škol. Dle věku dětí je vždy s lektorem připraven program tak, aby děti nejen bavil, ale také aby si z něj něco poučného odnesly.

Výstava trvá od 16. října do 23. prosince 2015 v  Galerie umění pro děti GUD, nám. Franze Kafky 24/3, Praha 1. Galerie GUD vyhradila pro školy dopolední čas, který má vždy každá skupina pro sebe a to od pondělí do pátku od 8:00 do 13:00 hodin. Pro veřejnost jsou určeny všední dny od 14:00 do 18:00 hodin (mimo pondělky) a víkendy od 10:00 do 18:00 hodin.
 
Více informací o galerii naleznete na:
www.galeriegud.cz nebo www.ctyrlistek.cz
 
O projektu GUD:
Projekt Galerie umění pro děti GUD vznikal za významného přispění hl. m. Prahy.
Provozovatelem galerie je společnost Umění pro děti, o.p.s., která byla založena jako nezisková organizace za účelem podpory vztahu dětí k umění.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.