Share |

Na obzoru je další DAS FILMFEST

Blíží se 11. ročník festivalu německy mluvených filmů DAS FILMFEST. V pražských kinech Lucerna a Atlas festival proběhne od 19. do 23. října, poté se přesune do brněnských kin Art a Scala, kde setrvá od 31. října do 3. listopadu.
 
DAS FILMFEST chystá pro své návštěvníky letos tematicky i žánrově pestrý program: Drama poslední gejši z katastrofou zasažené Fukušimy, příběh slavného rakouského malíře Egona Schieleho a jeho žen, ostrá satira beroucí si na paškál iracionalitu současného globálního trhu, tragický životní osud židovské dívky zaznamenaný na stránkách deníku či známý poetický příběh děvčátka ze Švýcarských Alp…
 
Kromě tradičně bohaté filmové nadílky organizátoři připravili i jednu skutečnou lahůdku. V rámci doprovodného programu uvede němý film Bílé peklo z roku 1929, který doprovodí živá hudba v provedení kapely Ufajr. Snímku dominují majestátní záběry horské scenérie a osobnost Leni Riefenstahlové, pozdější dvorní režisérky Hitlerova nacistického režimu, která ztvárnila jednu z hlavních rolí.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.