Share |

Na Nouvelle Prague vystoupí mj. Please The Trees

foto: PTT by Cidney Godkin live@Threadgills, Austin, TX 2014

Podzimnímu festivalu Nouvelle Prague budou vévodit dva headlineři - Balthazar z Belgie a domácí formace Zrní. Druhý ročník se uskuteční 7. - 8. listopadu 2014 v prostorách smíchovského pivovaru Staropramen. Představujeme další kapelu, která si zde vystřihne sólo koncert v sobotu od 18.20. Jsou to alternativní rockeři Please The Trees.
 
Please The Trees (alternativní rock) - svébytná formace, jež si individuální cestou a nasazením pomalu ale jistě dobývá pevnou pozici nejen na tuzemské hudební scéně. Skupina vznikla v roce 2005 a během koncertů, které nabývají až extatických dimenzí, představuje především nové album 'A Forest Affair', které kapela natočila s producentem Jonathanem Burnsidem v říjnu 2011 během druhého amerického turné u kalifornského San Francisca. Album vyšlo u vydavatelství Starcastic Records v říjnu 2012 a bylo oceněno výroční hudební cenou Anděl za nejlepší alternativní počin v roce 2012.
 
Skupina odehrála v roce 2013 něco kolem třiceti vystoupení v zahraničí (Polsko, Bulhrasko, Rumunkso, Izrael, Holandsko, Belgie). Hned začátkem roku 2014 proběhlo turné v Anglii a v březnu další mesíční turné v USA, které čítalo dvacet tři vystoupení a během něhož skupina natočila další album ve studiu High Bias Recording v Detroitu s Chrisem Koltayem (The War On Drugs, Liars, Deerhunter, Akron/Family), které vyjde v první polovině roku 2015.
 
Skupina Please The Trees také od roku 2010 vystupuje v doprovodu seniorského sboru Elpida v rámci kampaně Mluvme o stáří jejíž náplní je zlepšování mezigeneračních vztahů. V současné době projekt pracuje na novém materiálu. Planting Trees Project Počínaje 1.10.2011 skupina Please The Trees vysazuje v každém městě, místě svého koncertu, strom a tak prakticky, ne jen abstraktně, naplňuje obsah svého názvu. Vysazení probíhá na nejvhodnějším místě poblíž místa vystoupení a dokumentuje se focením. Fotky s příslušnými detaily jsou po té zveřejněny na oficiálním facebook profilu projektu zde.
 
V budoucnu, v případě, že se kapela bude vracet koncertovat do stejného místa, kde vysazení již proběhlo, podnikne se návštěva stromu a další focení fáze jeho růstu. Následuje aktualizace na blogu, kde se budou vysazení archivovat. Lokace vysazených stromů se vyznačují a shromažďují na mapě projektu tady.
 
MUSIC VIDEO:
Please The Trees - Consider Death (OFFICIAL VIDEO)
Please The Trees - Not This Way (OFFICIAL VIDEO)
Please The Trees - Getting Ready (OFFICIAL VIDEO)
Please The Trees - She Made Love To The Moon (OFFICIAL VIDEO)
 
Více na nouvelleprague.com.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.