Share |

Musíte vidět: Výstava fotografií Marka Musila DUST and LIGHT The Burning Man Collection

Brzy si u nás přečtete také rozhovor s Markem Musilem nejen o tomto projektu:)

  Nikon Photo Gallery uvádí od 12. října 2016 pro veřejnost výstavu současného českého fotografa Marka Musila – DUST and LIGHT The Burning Man Collection.
Výstavu tvoří kolekce fotografií, která vznikla během bizarního festivalu Burning Man, který se každoročně pořádá na přelomu srpna a září v lokalitě Black Rock Desert v Nevadě v USA. Burning Man je prostorem pro svobodné setkávání, sdílení zážitků a seberealizaci. Umělci pořádají různé koncerty, světelné show a performance. Atmosféru festivalu dotvářejí fantaskní kostýmy, masky a různě vyzdobená vozidla.  Marek je pravděpodobně prvním českým fotografem, který měl příležitost být oficiálním fotografem tohoto festivalu a Nikon Photo Gallery je prvním výstavním prostorem, který fotografie z letošního ročníku představí. 
Marek Musil (1974) je současný český vizuální umělec. V 90. letech začínal jako muzikant v grundgee stylu, podlehl alternativnímu rocku a běsnění elektrických kytar. Fotil kapely, kamarády, koncerty, dokonce i ty, na kterých sám hrál. Ale časem bylo Markovi tohle všechno málo. Sám o sobě říká: „Můj hudební světonázor mě pomalu, ale jistě přesvědčil o síle jednoho okamžiku, který stojí za to zachytit a nepustit.“ Se svým fotoaparátem se vydal na cesty po Evropě, Severní Americe, na Blízký východ. Pracoval v Izraeli a v New Yorku a postupem času získal uznání v oblasti módní a reklamní fotografie.  Vytvořil si velmi osobitý styl, který svou působivostí inspiroval mnohé reklamní agentury. Postupně se propracoval k focení pro česká vydání zahraničních časopisů o životním stylu, fotografoval pro Elle, Esquire, Harper´s Bazaar, Cosmopolitan, Marie Claire, In Style a Dolce Vita.
Jako reklamní fotograf měl příležitost fotit pro známé značky, jakými jsou například Birell, České dráhy, Komerční banka, Škoda Auto, T-Mobile, Adidas, ČEZ, Czech Tourism.
K jeho portfoliu nerozlučně patří i focení pro české módní návrháře a již 6 let je tvůrcem černobílé kolekce dokumentárních fotografií s názvem Backstage of Fashion Week, kterou tvoří během svého působení na pražských Fashion Week.
Momentálně prokládá svou profesní tvorbu reportážními cestami po celém světě, na kterých tvoří dokumentární cyklus vlastních pohledů na svět. Postupně si plní své sny a touhy ve snaze zachytit svět v jeho autenticitě. 
Výstava v Nikon Photo Gallery potrvá do 20. listopadu 2016.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.