Share |

Mraky ve dvoře

 Co nám řekli a co zamlčeli? Co z jejich životních osudů se opakuje i v těch našich? Jaké chyby znovu a znovu děláme stejně jako oni, aniž bychom se poučili? Co o nich vůbec víme a můžeme pochopit jejich činy? Kterou část naší osobnosti jsme po nich zdědili? Jaké informace nese naše tělo? A jak bude tohle tělo vypadat za 20 let, bude-li tady? Následky jakých činů nebo událostí si s sebou v životě neseme? Co si skutečně pamatujeme a co je už naše fantazie? Co dnes vlastně znamená rodina? A kdo ještě umí upéct "mraky"?
V další práci, ve které se kolektiv Handa Gote zabývá tzv. “malými dějinami”, se tentokrát obrací do vlastních soukromých archivů.Veronika Švábová pátrá v dějinách vlastní rodiny po důležitých momentech i zdánlivých maličkostech, které se v paměti rodinných příslušníků dochovaly až do dnešního dne a které vytvářejí charakter rodinného společenství. Mraky jsou subjektivní studií vlastní rodiny, prezentovanou v sérii obrazů bez kauzální souvislosti tak, jako fragmenty minulých událostí žijí v naší paměti. 

 

odkazy

http://jedefrau.org/handa-gote/o-handa-gote/ * http://www.alfredvedvore.cz/cs/rezervace?nosubmit#form_start * http://jedefrau.org/

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.