Share |

Módní značka IMRECZEOVA představuje kolekci Black Wood

foto: Nikola Šrajerová

Kolekce Black Wood módní značky IMRECZEOVA pro sezónu podzim/zima 2016/17 propojuje atmosféru a barevnost podzimního lesa s industriální městskou krajinou. Najdeme v ní jak elegantní ženské šaty, tak modely s detaily přenesenými z mužského a vojenského oděvu. V jedné kolekci se potkává současné městské oblečení, nostalgické vzpomínky a tiché lesní přítmí.
 
Kolekce Black Wood zachycuje náladu nadcházejícího podzimu. Melancholickou krajinu v mlžném oparu, v níž poslední sluneční paprsky odhalují odstíny zemitých barev a jejíž atmosféra ovlivnila nejen základní barevnost ale také výběr střihů a siluet nové kolekce.
 
Představovala jsem si podzimní zamžené brzké ráno. Opouštím spící město a úzkou polní cestou kráčím do zšeřelého lesa. Sychravé počasí pomalu ustupuje rannímu rozbřesku a ve vycházejícím slunci se temně zalesknou mokré kmeny stromů. Slyším praskání větviček, křídla ptáků vysoko nad hlavou a do zšeřelých zákoutí se promítají útržky nejasných vzpomínek. Ve spleti černých větví začínají vystupovat odstíny šedé, tmavě zelené a okrové,“ popisuje výchozí body Zdeňka Imreczeová.
 
Vznikla kolekce městského oblečení, kde velmi elegantní ženské modely jako jsou úpletové šaty s kolovou sukní nebo kabáty z jemné merino vlny doplňují sportovnější kusy, prošívaná mikina a tunika nebo žerzejové a popelínové košilové šaty. Část modelů z kolekce navíc zaujme detaily a prvky z pánského a vojenského oděvu a celoplošným prošíváním odkazujícím na organismus a struktury městského industriálního prostředí.
 
„Vzdáleně jsem se inspirovala také náladou 40. let 20. století. Obdobím, které už z jeho dějinné podstaty vnímám jako melancholické i plné naděje. Z hlediska oděvu mě na něm zajímá propojení mužské a ženské siluety, na jedné straně velmi ženské projmuté šaty a kabáty s kolovou sukní v protikladu se strohostí oblečení zdravotních sester a vojenských a leteckých uniforem,“ dodává Zdeňka Imreczeová k prolínání ženské elegance a army detailů v kolekci Black Wood.
 
Barevnost vychází z naznačené atmosféry podzimního lesa. Čistě černé modely střídají odstíny béžové, barva velbloudí srsti, šedozelená, borovicová, lahvová, šedomodrá a petrolejová. Velkou pozornost věnovala návrhářka propracovaným detailům. Čtvercové prošívaní některých modelů, souběžně prošité pásky, knoflíkové légy, límečky naznačené v ploše prošitím a zesílením materiálu, výrazné předimenzované kapsy a nakládané vojenské kapsy se zúženou patkou, oživují jinak jednobarevnou plochu oděvů.

Materiály: merino vlna, popelín, úplet (bavlna + ea, viskóza)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.