Share |

Módní show WE’RE NEXT předvede to nejlepší od mladých návrhářů z Prahy a Antverp

foto: Damián Skořepa

Více než 20 módních přehlídek studentů pražské UMPRUM a prestižní antverpské Royal Academy of Fine Arts proběhne během jediného večera v pražské La Fabrice již 14. září. Módní show WE’RE NEXT navazuje na loňský pilotní ročník, který přinesl do Prahy poprvé srovnání místních a zahraničních vysokoškolských oděvních ateliérů. Přehlídky představí ve dvou blocích módní návrháře nejen z Česka a Belgie, ale i Německa, Itálie, Jižní Afriky, USA, Austrálie a Číny.
 
Kromě srovnání módní tvorby z různých míst světa přináší WE’RE NEXT (WRN) především ničím neomezenou možnost prezentace domácích studentů předních českých ateliérů – Ateliéru módní tvorby pod vedením Pavla Ivančice a Ateliéru designu oděvu a obuvi uznávané české návrhářky Liběny Rochové, která minulý ročník navštívila a módní akci WRN podporuje. „Je skvělé sledovat, jak si mladí tvůrci už jako studenti dokážou budovat svoji pozici. Líbí se mi, že platforma WE’RE NEXT ukazuje dvojí pojetí přístupu k oděvu,“ říká Liběna Rochová.
 
Během prvního bloku přehlídek bude prezentovat svou nejnovější kolekci 3, 2, 1 PLOVE! studentka Liběny Rochové Pavlína Miklasová. Z UMPRUM dorazí i Renata Dráčková, Natálie Nepovímová a Jakub Patka. Mimopražskou scénu zastoupí Anežka Berecková a VOŠON Linda Vondrášková. Z antverpské Royal Academy of Fine Arts přijede do Prahy Ital Gennaro Genni Velotti, Australanka Edwina McLennan, Němka Joanna Chlust, Američanka Cate Rinto a Korejka Kim Hyejin. První blok zakončí svou přehlídkou Lukáš Spilka – zakladatel WRN a bývalý student Liběny Rochové i Royal Academy of Fine Arts Antwerp – doplněnou šperky slovenky Mani Berec.
 
Bezprostředně navazující druhý blok uvede studentka UMPRUM Michaela Čapková s novou kolekcí SOULMATES. UMPRUM budou reprezentovat i Vendula Niklová s kolekcí Me sme me! a Linda Zabilková, která letos vyhrála prestižní soutěž BATA YOUNG DESIGNERS CHALLENGE, uvede svou kolekci v rámci WE’RE NEXT již druhým rokem. Stejně tak Bára Procházková, která letos představí kolekci věnovanou lidem na vozíčku. Z absolventů Ateliéru módní tvorby Pavla Ivančice budou prezentovat společnou kolekci Filip Hieke s Terezou Ledvinovou jako Defresh studio. Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně zastoupí Michaela Hriňová se svou značkou AiM a vlastní značku STOP bude prezentovat i Markéta Martišková, která spolu s Lukášem Spilkou propojuje po absolvování Royal Academy of Fine Arts v Antverpách tuzemskou a zahraniční módní tvorbu.
 
Belgickou univerzitu na druhém bloku WRN zastoupí Yuhan Xu, Yelizaveta Volosovska, Maximilian Welsch, Kjell De Meersman i čerstvý držitel ceny Coccodrillo Award za nejkreativnější obuv, Brandon Wen. Druhý blok přehlídek uzavřou absolventky Ateliéru designu oděvu a obuvi Kateřina Plamitzerová a Alena Jakubová pod společnou značkou Beast of the East spolu se šperky Markéty Kratochvílové – absolventky Ateliéru K.O.V., která se stala nejlepší designérkou šperku na letošním ročníku Czech Grand Design.
 
Veřejnosti přístupná módní show WE’RE NEXT přiváží do La Fabriky budoucí špičky módního průmyslu, generaci módních návrhářů, která se nebojí prosadit vlastní cestou. Vstupenky jsou již nyní v předprodeji na GoOut.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.