Share |

Módní invaze v restartované verzi: SCI-FI SAFARI 1.0

foto pořadatel akce

Zatímco prázdninové měsíce tradičně pulzují hudbou, módní svět se v této době stahuje do tichého ústraní. Avšak zdánlivého a prozatímního. Ve skutečnosti jej ovládá tiché vření před explozí nových kolekcí do světel ramp.
 
Kolo fashion weeků se jako každý rok rozjede v září. Se zahájením toho pražského vtrhne na scénu restartované SCI-FI SAFARI a s ním i nová módní krev.
 
SCI-FI SAFARI je projekt, jež navazuje na zavedený koncept podporující mladé módní designéry a značky, známý pod zkratkou SFS; akce, která má všechny zúčastněné zavést do světa neomezené inspirace a tvůrčího prostředí skrze multimediální módní přehlídku, představující při příležitosti zahájení Prague Fashion Weeku to nejlepší z nové české a slovenské autorské oděvní tvorby.
 
Ze soutěže, kam se designéři se svými kolekcemi mohli do konce května přihlásit, vzešlo volbou odborné poroty pět finalistů, kteří tak dostanou jedinečnou příležitost předvést na jedné z největších akcí českého módního světa své kolekce odborné i laické veřejnosti.
 
Vedení této komponované show, doprovázené videoprojekcemi a dalšími výtvarnými a multimediálními vstupy, se ujme producentka projektu a předsedkyně poroty Olo Křížová a její kreativní tým.
 
“Hlavním posláním SCI-FI SAFARI je dostat nová zajímavá jména do povědomí veřejnosti, uvést je na domácí trh a poskytnout jim příležitost představit se zahraničním odborníkům, zástupcům mezinárodních týdnů módy i médiím,” uvedla Olo Křížová motivace stojící za projektem.
 
Jeho Restart Edition 1.0 uvede 1. září kolekce Lenky Mlynarčíkové, Anny Mareškové, Markéty Martiškové, Adama Ptáčka a Kristiny Synek.
 
Z přihlášených portfolií je vybrala devítičlenná odborná porota: Módní návrháři Jakub Polanka, Monika Drápalová, Hana Frišonsová, Boris Hanečka, Lenka Sršňová, dále Daniel Chodusov za MDLS, Jitka Petřeková z Moravské galerie Brno, Veronika Ruppert z Modeschau, umělec Roman Týc a předsedkyně poroty Olo Křížová.
 
Více na www.sci-fi-safari.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.